Παντελίδης: «Μπορούσαμε να πάρουμε πιο εύκολα την πρόκριση»

Ο τεχνικός του Άρη έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του ενώ τόνισε πως από αύριο θα σκεφτούν τη Μόλντε. 

Παντελίδης: «Μπορούσαμε να πάρουμε πιο εύκολα την πρόκριση»

Ο Άρης επικράτησε με 1-0 της ΑΕ Λεμεσού στη Λάρνακα, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση των προκριματικών του Europa League και τώρα περιμένει τα παιχνίδια με τη Μόλντε. Ο τεχνικός του Άρη, Σάββας Παντελίδης μίλησε για τη νίκη-πρόκριση ενώ απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με την επόμενη αντίπαλο της ομάδας του.

ΑΕΛ Λεμεσού - Άρης 0-1: Μεγάλη πρόκριση και τώρα... Μόλντε!

Συγκεκριμένα, τόνισε στην κάμερα της Cosmote TV: «Θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη η πρόκριση. Αυτό που δεν πήραμε όμως στο πρώτο παιχνίδι, το πήραμε σήμερα, δεν δεχθήκαμε γκολ στις ευκαιρίες της ΑΕΛ. Είχαμε εμείς τις κλασικές ευκαιρίες. Από την προσπάθεια των παιδιών είμαι ευχαριστημένος, αλλά από το άγχος μας θα μπορούσαμε να πάθουμε ζημιά».

Για το πλάνο του είπε ότι: «Υπάρχει αρκετή ζέστη, θέλαμε να ελέγξουμε το ματς στα πρώτα 20 λεπτά και από εκεί και πέρα να πιέσουμε πιο μπροστά… Όταν βάζεις γκολ νωρίς, αλλάζει όλο το ματς. Εμείς αγχωθήκαμε και πήγαμε πιο πίσω, ενώ δεν έπρεπε. Αυτό που είπα στα παιδιά στο ημίχρονο είναι ότι κάνουμε μεγάλο λάθος που δεν κρατάμε μπάλα και δείχνουμε σαν να φοβόμαστε και έτσι δίνουμε αυτοπεποίθηση στον αντίπαλο. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είχαμε φάσεις για να τελειώσουμε το ματς και θα έπρεπε να το κάνουμε».

Για τον επόμενο αντίπαλο, τη νορβηγική Μόλντε, είπε: «Μέχρι τώρα ήμασταν συγκεντρωμένοι στο σημερινό ματς, γιατί ξέρετε ότι είναι εύκολο να πάθεις ζημιά και θα ήταν κακό για την ομάδα αυτό. Σήμερα χαιρόμαστε και από αύριο θα σκεφτούμε τον επόμενο αντίπαλο». Ρωτήθηκε και για το μηδέν παθητικό σε εκτός έδρας παιχνίδι του Άρη στην Ευρώπη μετά το 0-3 της Περούτζια και απάντησε: «Είναι θετικό στοιχείο. Ομάδα που δεν δέχεται εύκολα τέρμα έχει περισσότερες πιθανότητες για νίκες. Η καλή άμυνα δίνει διάρκεια, η επίθεση μπορεί να δώσει νίκες».