Το αίτημα της Χόνβεντ για αλλαγή έδρας με την ΑΕΚ και η έμμεση εμπλοκή του Ολυμπιακού.

Πώς ο Ολυμπιακός επηρεάζει το μέλλον του αγώνα της ΑΕΚ με  Κραϊόβα ή Χόνβεντ και το αίτημα των Ούγγρων.

Το αίτημα της Χόνβεντ για αλλαγή έδρας με την ΑΕΚ και η έμμεση εμπλοκή του Ολυμπιακού.

Η Χόνβεντ, εφόσον προκριθεί επί της Κραϊόβα, για τα προκριματικά του Europa League, ζήτησε να αλλάξει η έδρα του αγώνα με την ΑΕΚ, και το εκτός έδρας ματς να διεξαχθεί στις 15 Αυγούστου αντί για τις 8 που είναι προγραμματισμένο, για να μπορούν οι παίκτες της, να παίξουν στο γήπεδο της ΜΤΚ και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία της έξτρα μετακίνησης.

Το αίτημα της ουγγρικής ομάδας κατόπιν συνεννόησης με το Μιγκέλ Καρντόσο δεν έγινε δεκτό από την ΑΕΚ. Όμως...

Όμως το πρόγραμμά της ΑΕΚ στο Europa League με τα τωρινά δεδομένα θέλει την «Ένωση» να παίζει με Χόνβεντ ή Κραϊόβα στις 8 Αυγούστου εκτός έδρας και στις 15 Αυγούστου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί από την Βικτόρια Πλζεν όλα να αλλάξουν. Συγκεκριμένα η «Ένωση» θα παίξει στις 8 Αυγούστου εντός έδρας το πρώτο παιχνίδι και στις 15 Αυγούστου εκτός έδρας.

Βάσει του κανονισμού της UEFA, η ομάδα που προέρχεται από το Champions League δεν αλλάζει έδρα και το κάνει η άλλη που βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Κάτι που συμβαίνει με Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Το θέμα θα ξεκαθαρίσει μετά το τέλος της αναμέτρησης των «ερυθρολεύκων» με τη Βικτόρια Πλζεν στο γήπεδο Καραϊσκάκη (30 Ιουλίου).