Κέρκεζ: «Θα χαρώ να δω γεμάτο το γήπεδο!»

Ο Ντούσαν Κέρκεζ χαρακτήρισε τον Άρη φαβορί για την πρόκριση στους αγώνες με τη ΑΕΛ στα προκριματικά του Europa League. 

 

Κέρκεζ: «Θα χαρώ να δω γεμάτο το γήπεδο!»

O προπονητής της ΑΕ Λεμεσού στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τα ευρωπαϊκά ματς δήλωσε ικανοποιημένος που το «Κλ. Βικελίδης» θα είναι αύριο (25/7) γεμάτο.

Είπε συγκεκριμένα:

Για τον αγώνα: «Βλέπω πολλούς δημοσιογράφους, με έχουν καλέσει αρκετές φορές τις τελευταίες μέρες. Ξέρω ότι ο Άρης είναι το φαβορί σε αυτά τα δύο ματς. Για πολλούς λόγους δεν θα εξηγήσω το γιατί, όλοι το καταλαβαίνουμε. Αλλά η ομάδα μου δεν είναι τυχαία εδώ. Θέλουμε να προσπαθήσουμε σε αυτά τα δύο ματς, να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Είμαι χαρούμενος που θα είναι γεμάτο το γήπεδο. Το ξέρω γιατί είναι μεγάλη ομάδα και έχει να παίξει στην Ευρώπη οκτώ χρόνια. Είναι αυτό που έχουμε χάσει ένα χρόνο στην Κύπρο, με την κάρτα φιλάθλου. Και είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και σε μία φανταστική ατμόσφαιρα. Θα δώσει ώθηση αυτή η ατμόσφαιρα στην ομάδα μου, να αποδείξουν ότι είμαστε μία πολύ καλή ομάδα».

Με τι αποτέλεσμα θα ήταν ικανοποιημένος: «Φυσικά με τη νίκη, αλλά και αν δεν δεχθούμε κάποιο γκολ, ακόμα καλύτερα».

Πόσο έτοιμη είναι η ομάδα του να προσαρμοστεί σε μία έδρα σαν του Άρη: «Θα πω ότι περίπου είμαστε στην ίδια ετοιμότητα με τον Άρη, γύρω στο 70%. Δεν θα ήταν λογικό να ήμασταν 100% έτοιμοι».

Για το ότι υποστηρίζει πως ο Άρης είναι φαβορί: «Kάθε παιχνίδι έχει άγχος. Για όποιον δουλεύει. Εχουμε παίξει πολλά ματς και προσπαθήσαμε να κρατάμε το άγχος σε καλά επίπεδα. Πιστεύω ότι αυτή η ατμόσφαιρα, θα μας δώσει την θετική πλευρά της».

Για το τι έχει ξεχωρίσει από τον Άρη: «Εχουμε κάνει το σκάουτινγκ μας, ήμουν εδώ με τον Ατρόμητο. Για μένα ο Άρης είναι μία πολύ καλή ομάδα αυτή τη στιγμή. Και καλούς παίκτες, αλλά είναι μία ομάδα του προπονητή, συμπαγής. Ο Φετφατζίδης είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνας παίκτες, ο Ιντέγε είναι πολύ καλός παίκτης. Αν μπορούσα να διάλεγα, θα επέλεγα τους Βέλεθ και Ματίγια, ειδικά τον δεύτερο που μπορεί να κάνει την διαφορά στο παιχνίδι της ομάδας του».

Για το αν τους αγχώνει το ότι ο Άρης έλειπε τα τελευταία χρόνια: «Για τον Άρη είναι σίγουρα άγχος. Έχει παίκτες που έχουν παίξει σε πολλά ευρωπαϊκά ματς. Και ξέρουν να διαχειριστούν την ατμόσφαιρα».