Αντίπαλοι Ατρομήτου στο Europa League: Το προφίλ των Λέγκια Βαρσοβίας και Κουόπιο

Μία εκ των Λέγκια Βαρσοβίας και Κουόπιο θα αντιμετωπίσει ο Ατρόμητος στα προκριματικά του Europa League σε περίπτωση που ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντουνάισκα Στρέντα. 

Αντίπαλοι Ατρομήτου στο Europa League: Το προφίλ των Λέγκια Βαρσοβίας και Κουόπιο

Τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League έμαθε ο Ατρόμητος, ο οποίος για να βρεθεί εκεί πρέπει να ξεπεράσει πρώτα το εμπόδιο της Ντουνάισκα Στρέντα. Μετά τη διεξαγωγή της κλήρωσης οι Περιστεριώτες θα βρουν στο διάβα τους το νικητή του ζευγαριού Λέγκια Βαρσοβίας - Κουόπιο.

Το προφίλ της Λέγκια Βαρσοβίας

Η Λέγκια αποτελεί τα τελευταία χρόνια τη μεγαλύτερη δύναμη της Πολωνίας καθώς έχει χάσει από το 2013 μέχρι και σήμερα μόλις δύο πρωταθλήματα. Στόχος της ομάδας είναι η παρουσία της στους ομίλους του Europa League για αυτό και ο προπονητής του συλλόγου, Αλεξάντερ Βούκοβιτς έχει «χτίσει» ένα πολύ δυναμικό σύνολο.

Μάλιστα ο τεχνικός των Πολωνών διαθέτει εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα καθώς είχε αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής στο παρελθόν στον Εργοτέλη και τον Ηρακλή. Στο ρόστερ της Λέγκια βρίσκεται ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Αντρέ Μαρτίνς ενώ μέχρι πρότινος στον πάγκο καθόταν ο Σα Πίντο.

Ο ποδοσφαιριστής στον οποίο στηρίζεται επιθετικά η ομάδα είναι ο Καρλίτος Λόπεζ που την περσινή σεζόν, σημείωσε 16 τέρματα σε 36 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ φέτος έχει σκοράρει τα 2 από τα 3 τέρματα της ομάδας του στον πρώτο προκριματικό γύρο.

Η έδρα του συλλόγου είναι το «Polish Army Stadium» της Βαρσοβίας, χωριτικότητας 31.800 θέσεων.

Το προφίλ της Κουόπιο

Η άλλη πιθανή αντίπαλος του Ατρόμητου έρχεται από το πρωτάθλημα της Φινλανδίας. Ο λόγος για την Κουόπιο η οποία αποτελεί μία από τις ιστορικότερες ομάδες στη χώρα της. Συγκεκριμένα έχει κατακτήσει πέντε φιλανδικά πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και ένα Λιγκ Καπ.

Όσον αφορά την πορεία της στην Ευρώπη η Κουόπιο δεν έχει καταφέρει κάτι αξιόλογο μιας και έχει αγωνιστεί μόνο στα προκριματικά του Europa League.

Η έδρα της ομάδας είναι το «Savon Sanomat Areena», χωριτικότητας 4.700 θέσεων.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τη διαφορά κάνουν οι Ντιαλό, Μουρίγιο, Αγιάρνα, Τιό, Πένανεν και Ρανζέλ ενώ στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται τα τελευταία τρία χρόνια ο Γιάνι Χονκαβάαρα.