Προκριματικά Europa League: Βήμα πρόκρισης για ΑΕΚ και Απόλλωνα Λεμεσού

Η ΑΕΚ Λάρνακας και ο Απόλλων Λεμεσού νίκησαν τις Πέτροκουμπ (1-0) και Ζαλγκίρις (2-0) αντίστοιχα και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League

Προκριματικά Europa League: Βήμα πρόκρισης για ΑΕΚ και Απόλλωνα Λεμεσού

Ένα καθοριστικό βήμα έκαναν ΑΕΚ Λάρνακας και Απόλλων Λεμεσού στην μάχη που δίνουν για την πρόκρισή τους από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Η ομάδα της Λάρνακας επιβλήθηκε με 1-0 της Πέτροκουμπ στην Κύπρο χάρη σε γκολ του Χεβέλ και απέκτησε τον πρώτο λόγο για την είσοδό της στην επόμενη φάση ενόψει και της ρεβάνς στην Μολδαβία την επόμενη εβδομάδα.

Από την άλλη, ο Απόλλων Λεμεσού κέρδισε με 2-0 την Ζαλγκίρις στην Λιθουανία με τα τέρματα των Πίττα (14’) και Ζελάγια (90’ με πέναλτι) και στον επαναληπτικό στην έδρα του θα κληθεί να υπερασπιστεί το υπέρ του σκορ ώστε να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια από το σημερινό πρόγραμμα του Europa League ξεχώρισαν οι εντυπωσιακές νίκες των Μάλμε και Μόντε, οι οποίες διέσυραν τις Μπαλιμένα (7-0) και ΚΡ (7-1) αντίστοιχα.

Οι αγώνες ρεβάνς θα πραγματοποιηθούν τι τριήμερο 16-17 και 18 Ιουλίου.