Οι Έλληνες των Ευρωπαϊκών τελικών (pics-vids)

Μετά τον Άκη Ζήκο,τον Αλέξαντρο Τζιόλη και τον Κώστα Μήτρογλου ήρθε η σειρά του Σωκράτη Παπαστοθόπουλου να συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό τελικό.

Οι Έλληνες των Ευρωπαϊκών τελικών (pics-vids)

Η Άρσεναλ αντιμετωπίζει την Τσέλσι στον τελικό του Europa League (29/5,22:00) και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα έχει την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα κατακτήσει Ευρωπαϊκό τίτλο. Το fosonline.gr θυμάται τους Έλληνες που έφτασαν σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Άκης Ζήκος

Την αρχή την έκανε το 2004 ως μέλος της Μονακό, Άκης Ζήκος παίζοντας σε τελικό του Champions League απέναντι στην Πόρτο η ομάδα του ηττήθηκε με 3-0 αλλά παραμένει ο μόνος Έλληνας που έχει παίξει σε τελικό Champions League.

Αλέξανδρος Τζιόλης

To 2009 ο Αλέξανδρος Τζιόλης δεν βρισκόταν στα πλάνα του Παναθηναϊκού και γι αυτό το λόγο δόθηκε δανεικός για έξι μήνες στην Βέρντερ Βρέμης. Η γερμανική ομάδα έκανε εξαιρετική πορεία και έφτασε μέχρι τον τελικό του ΟΥΕΦΑ στην Κωνσταντινούπολη.

Το ματς ολοκληρώθηκε με 1-1 στην κανονική του διάρκεια, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην παράταση και τον Ζάντσον να διαμορφώνει το 2-1 για τους Ουκρανούς στο 97'.Ο Τζιόλης πέρασε σαν αλλαγή στο 103' και έγινε ο δεύτερος Έλληνας που συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Τελικό.

Κώστας Μήτρογλου

Την προηγούμενη χρονιά ο Κώστας Μήτρογλου αγωνίστηκε με την φανέλα της Μαρσέιγ και μαζί της έφτασε μέχρι τον τελικό του Europa League. Η Μαρσέιγ ηττήθηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-0. Ο Μήτρογλου πέρασε ως αλλαγή τον Έλληνα διεθνή φορ στο 74' και εφτά λεπτά αργότερα μια δική του κεφαλιά σταμάτησε στο δοκάρι.

Πλέον ο Σώκρατης Παπασταθόπουλος θα γίνει ο 4ος Έλληνας που θα συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό τελικό. Ο Έλληνας αμυντικός θα αγωνιστεί απόψε με την φανέλα της Άρσεναλ (29/5,22:00) κόντρα στην Τσέλσι στο Μπακού.