Το «κλειδί» της πρόκρισης σε Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη

Ο Κρητικός αναμένεται να καλύψει το κενό του Καμαρά στη μεσαία γραμμή. Τι έχουν κάνει όποτε έχουν παίξει μαζί Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης.

Το «κλειδί» της πρόκρισης σε Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη

Στα χαφ είναι όλο το θέμα για να έρθει η πρόκριση στη φάση των «16». Εκεί έχει ρίξει το βάρος όλες αυτές τις ημέρες και ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ζητήσει σωστή κάλυψη του χώρου, πίεση και σωστή συνεργασία με τους στόπερ. Θέλει οι ποδοσφαιριστές του να κρατούν τη μπάλα στα πόδια και να μοιράζουν το παιχνίδι, ενώ οι πάσες τους να είναι σίγουρες και να αποφεύγουν τα ρίσκα.

Μία μεσαία γραμμή, η οποία είναι… πληγωμένη, αφού ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει στη διάθεση του τον τιμωρημένο Μαντί Καμαρά. Η απουσία του είναι πολύ σημαντική, ειδικά τώρα που έχει και ψυχολογία στα ύψη μετά την καλή του εμφάνιση στον αγώνα με την ΑΕΚ. Το κενό του Αφρικανού χαφ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να καλύψει ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο οποίος για τελευταία φορά είχε παίξει στο παιχνίδι με τη Λαμία (3-3) στις 6 Φεβρουαρίου για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο «Μπούχα» σε αγώνα πρωταθλήματος έχει να αγωνιστεί από τις 19 Ιανουαρίου και το εκτός έδρας 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Έλληνας χαφ θα είναι ο παρτενέρ του Γκιγιέρμε, ο οποίος είναι βασικός και αναντικατάστατος στα τελευταία ματς. Έχει παίξει σερί όλα τα παιχνίδια χωρίς να έχει πάρει ανάσα, αλλά αποδεικνύεται μία πολύ σημαντική μονάδα για τον Ολυμπιακό.

Τέσσερις νίκες με δίδυμο Μπουχαλάκη-Γκιγιέρμε

Οι δυο τους δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστούν μαζί στη μεσαία γραμμή, όμως, είναι σίγουρο πως τους περιμένει πολλή δουλειά απέναντι στους χαφ της Ντιναμό Κιέβου. Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκης έχουν αγωνιστεί μαζί από την αρχή πέντε φορές για το ελληνικό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα είχαν αγωνιστεί στο ματς με τον Άρη που ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 στη Θεσσαλονίκη. Είχαν παίξει στο εντός έδρας 3-0 επί της Λαμίας, στο εκτός έδρας 2-0 επί του Λεβαδειακού, στο εκτός έδρας 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα και στο εντός έδρας 1-1 με τον Παναθηναϊκό. Σε αυτά τα ματς δηλαδή ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει τέσσερις νίκες, οι τρεις εκ των οποίων εκτός έδρας και έχει την ισοπαλία στο ντέρμπι με τους «πράσινους».

Μαζί, όμως, έχουν παίξει και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μπέτις που ο Ολυμπιακός είχε χάσει 1-0 στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν». Η διαφορά, όμως, με εκείνη την αναμέτρηση είναι ότι μαζί με Μπουχαλάκη και Γκιγιέρμε είχε ξεκινήσει στα χαφ και ο Καμαρά με τον Ολυμπιακό να παίζει με τρεις στη μεσαία γραμμή.