Ο Προτάσοφ προβλέπει τον νικητή - Γιατί θεωρεί τυχερή τη Ντιναμό

Παίκτης και προπονητής του Ολυμπιακού στο παρελθόν, ο Ουκρανός ποντάρει και σε συγκεκριμένο σκορ.

Ο Προτάσοφ προβλέπει τον νικητή - Γιατί θεωρεί τυχερή τη Ντιναμό

Αν και δεν συμπαθεί τις προβλέψεις, ο πρώην παίκτης και προπονητής του Ολυμπιακού Όλεγκ Προτάσοφ, θεωρεί φαβορί στη σημερινή αναμέτρηση τη Ντιναμό Κιέβου και προβλέπει ότι θα νικήσει με 2-1. για πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Θεωρεί ότι η Ντιναμό ήταν τυχερή στο πρώτο ματς.

Αναλυτικά όσα είπε σε Ουκρανικά ΜΜΕ:

Για τις εντυπώσεις του από το πρώτο ματς: «Νομίζω ότι οι οπαδοί της Ντιναμό είχαν ανησυχίες γι 'αυτό, διότι ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας του έτους, ενώ ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε δράση. Οι φιλοξενούμενοι ήταν τυχεροί τη στιγμή που ο Φορτούνης είχε δοκάρι. Αν το σκορ γινόταν 2-0, είναι δύσκολο να πούμε πως θα κατέληγε. Η ομάδα του Χάτσκεβιτς επωφελήθηκε από αυτό, ισοφαρίζοντας το σκορ και στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοσή της ήταν γενικά σταθερή. Στην Ελλάδα, εξεπλάγησαν από αυτό το αποτέλεσμα. Δεν περίμεναν ότι η Ντιναμό θα έκανε ένα τόσο σταθερό και δυνατό παιχνίδι κατά το δεύτερο ημίχρονο. Νομίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα ήταν λογικό. Οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν και να κερδίσουν. Στον επαναληπτικό, θα χαρακτήριζα φαβορί τη Ντιναμό, αλλά ο Ολυμπιακός με στιλ νίκησε την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, και αυτό είναι ένα επικίνδυνο σημάδι την ομάδα του Κιέβου. Στον Ολυμπιακό λένε ότι είναι πιο δυνατοί και θα βρίσκονται στην επόμενη φάση».

Για το αν περίμενε περισσότερα από τον Ολυμπιακό: «Είχαν ένα μεγάλο σερί νικών και στη συνέχεια έχασαν από τον ΠΑΟΚ, κύριο ανταγωνιστή στην μάχη για τον τίτλο. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν είχαν χρόνο να ανακάμψουν ψυχολογικά για τον αγώνα με την Ντιναμό. Τώρα όμως έχουν καλύτερη διάθεση».

Για το αν η Ντιναμό έκανε το καλύτερο φετινό της ευρωπαϊκό ματς στην Ελλάδα: «Δεν είχε αντοχές για να παίξει ολοκληρωτικό παιχνίδι για 90 λεπτά. Συμφωνώ ότι ο αγώνας με τον Ολυμπιακό ξεχώρισε σε σχέση με άλλα ματς της στο Europa League, αλλά ακόμα και τώρα το παιχνίδι ήταν πολύ καλό μόνο σε ένα ημίχρονο. Ξέρω τι είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας μετά την διακοπή, είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσεις το ρυθμό ενός ολόκληρου αγώνα. Θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα θα βελτιωθεί και τουλάχιστον έχει τις δυνατότητες να το κάνει».

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει διαφορετικό πρόσωπο εντός και εκτός έδρας: «Ο παράγοντας έδρα θα δώσει ένα μικρό πλεονέκτημα στους γηπεδούχους. Όμως ο Ολυμπιακός είναι γεμάτος με ξένους ποδοσφαιριστές που νομίζω ότι δεν θα επηρεαστούν από την έδρα».

Για το πώς θα παίξει η Ντιναμό: «Δεν θα ήθελα να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, για να μην φανεί ότι δίνω συμβουλές. Για αυτό υπάρχει ο προπονητής».

Για το αν η Ντιναμό έχει πλεονέκτημα μετά το 2-2: «Ναι. Και όλοι καταλαβαίνουν ότι πρώτα απ 'όλα χρειάζεται αξιόπιστη άμυνα. Νομίζω ότι αυτό θα κοιτάξει η Ντιναμό, αν και οι οπαδοί της θέλουν επίθεση μια και τους έχει λείψει το ποδόσφαιρο».

Για την πρόβλεψή του για το ματς: «Δεν είμαι οπαδός των προβλέψεων, αλλά, εντάξει, ας ποντάρουμε στους γηπεδούχους με σκορ 2-1».