Ντιναμό Κιέβου - Ολυμπιακός: Πέδρο Μαρτίνς: «Κλειστήκαμε πίσω και δεν έπρεπε»

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Πέδρο Μαρτίνς τόνισε πως ο Ολυμπιακός κακώς κλείστηκε πίσω και εξήγησε πως αυτό συνέβη υποσυνείδητα. 

Ντιναμό Κιέβου - Ολυμπιακός: Πέδρο Μαρτίνς: «Κλειστήκαμε πίσω και δεν έπρεπε»

-Είδαμε έναν διπρόσωπο Ολυμπιακό. Έναν καλό Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος και έναν όχι τόσο καλό Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο. Πώς το εξηγείτε;

«Είναι ξεκάθαρο ότι στο δεύτερο ημίχρονο, ίσως υποσυνείδητα μείναμε πίσω, γιατί έπρεπε να υπερασπιστούμε το γκολ, ενώ θα έπρεπε να είμαστε πιο πιεστικοί. Δεν ήμασταν όπως έπρεπε. Στο πρώτο μέρος ξεκινήσαμε καλά, ήμασταν αποτελεσματικοί, κερδίσαμε πολλές μπαλιές για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ και σημειώσαμε δύο τέρματα.

Στο δεύτερο μέρος κλειστήκαμε πίσω και αυτό έχει να κάνει με το υποσυνείδητο στη σκέψη μας. Δεν έπρεπε να το κάνουμε. Ήταν μεγάλο λάθος. Μπορούσαμε το 3-1 με την ευκαιρία του Ποντένσε. Αυτό είναι το αποτέλεσμα, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε και πιστεύω ότι σε αυτή τη φάση των διοργανώσεων, τα πράγματα κρίνονται σε δύο 90λεπτα. Έχουμε λοιπόν πιθανότητες να περάσουμε».

-Τι περιθώρια έχει ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί με την ΑΕΚ και στο Κίεβο όπως πριν από το παιχνίδι της Τούμπας; Κι επίσης, κατά πόσο έχουν επηρεάσει την εικόνα της ομάδας τραυματισμοί όπως του Ομάρ, αλλά και του Φορτούνη που φάνηκε σήμερα ότι ήταν επηρεασμένος από τον τραυματισμό του;

«Το παιχνίδι της Κυριακής πρέπει να το κερδίσουμε οπωσδήποτε, ανεξάρτητα από την εικόνα που θα παρουσιάσουμε. Είναι ένα ματς στο σπίτι μας και μπροστά στους φιλάθλους μας. Όσο για τους τραυματίες, έχω πει πολλές φορές ότι είμαστε πλήρεις. Έχουμε δύο παίκτες για κάθε θέση και οποιοσδήποτε χρειαστεί να παίξει, είναι πανέτοιμος για να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες μας.

Είμαστε σίγουροι ότι οποιαδήποτε απουσία δεν επηρεάζει την απόδοση της ομάδας. Εχουμε αποδείξει ότι με πολλές αλλαγές μπορεί να παρουσιάσει εξίσου καλή ποιότητα. Καταλήγοντας, μπορούμε να πούμε ότι η απουσία του Ομάρ ή του Φορτούνη ή οποιουδήποτε άλλου ποδοσφαιριστή, δεν επηρεάζει την εικόνα της ομάδας. Το παιχνίδι της Κυριακής πάντως θα πρέπει οπωσδήποτε να το κερδίσουμε, ανεξάρτητα από την ποιότητα που θα δείξουμε».

-Πόσο σας προβληματίζει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί πέντε γκολ σε δύο σημαντικά παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα και πώς μπορείτε να το διορθώσετε ενόψει ΑΕΚ;

«Είναι κάτι που μας ανησυχεί ιδιαιτέρως. Είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει άμεσα. Επηρεάζει τη συγκέντρωση των παικτών μας και την ψυχολογική κατάσταση, αυτό που με ρωτάτε. Είναι κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί.

Σίγουρα έχει συμβεί στα προηγούμενα ματς να βλέπουμε φάσεις απροσεξίας και μη συγκέντρωσης. Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί αμυντικά στα επόμενα παιχνίδια και φυσικά αυτό ισχύει και για το ματς με την ΑΕΚ, αν θέλουμε να την κερδίσουμε».