Ολυμπιακός-Ντιναμό Κιέβου 2-2: Κριτική παικτών: Σε υψηλά επίπεδα οι Γκιγιέρμε και Ζιλ Ντίας

Ο Γκιγιέρμε και ο Ζιλ Ντίας ξεχώρισαν από τον αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου. 

Ολυμπιακός-Ντιναμό Κιέβου 2-2: Κριτική παικτών: Σε υψηλά επίπεδα οι Γκιγιέρμε και Ζιλ Ντίας

Αναλυτικά η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου:

ΣΑ: Ξεκινάμε από το ότι δεν έφερε καμία ευθύνη για τα δύο γκολ της Ντιναμό. Το πρώτο ήταν “εν ψυχρώ” εκτέλεση και το δεύτερο το έστειλε ο Βέρμπιτς όσο πιο πολύ... γωνία γινόταν! Κράτησε σε μία-δύο περιπτώσεις το σκορ στο 2-1, αλλά δεν κατάφερει να το κάνει και στις καθυστερήσεις.

ΜΕΡΙΑ: Επιθετικά δεν βοήθησε καθόλου, ωστόσο, μπήκε αντί του Τοροσίδη για να περιορίσει έναν εξαιρετικό εξτρέμ, τον Βέρμπιτς. Τον περιόρισε σε πολύ μεγάλο βαθμό και σίγουρα ως δεξιός μπακ δεν τα πήγε άσχημα ως προς το ανασταλτικό κομμάτι. Δεν ήταν σούπερ, αλλά όχι και κακός.

ΣΙΣΕ: Ο γνωστός Σισέ. Με τις πολλές μονομαχίες που κέρδισε στον αέρα και στο έδαφος, αλλά και σε κάποιες κόντρες της Ντιναμό που έκοψε. Κάπου-κάπου θόλωνε το μυαλό του, όμως, δεν ήταν κακός. Τα πήγε πολύ καλά απέναντι στον Σολ.

ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ: Χρειάζεται ανάσες ο Σέρβος, χωρίς βέβαια να κάνει κάποιο σοβαρό λάθος σήμερα. Απλώς είναι ολοφάνερο πλέον ότι δεν είναι φρέσκος και ώρες-ώρες δεν έχει και καθαρό μυαλό.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Είχε την πιο δύσκολη δουλειά από τους “ερυθρόλευκους”. Να αντιμετωπίσει τον Τσιγκάνκοφ, ο οποίος ήταν η μόνιμη πηγή κινδύνου από πλευράς Ντιναμό. Στο πρώτο ημίχρονο τα πήγε καλά, στο δεύτερο όμως τα βρήκε σκούρα. Επιθετικά δεν βοήθησε όσο θα ήθελε, καθώς είχε από πίσω του και έναν... διάολο να φυλάει.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Βραζιλιάνο και ειδικά στο πολύ καλό πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού. Έκανε τα πάντα στο χορτάρι και κυρίως με άνεση και ψυχραιμία. Πρόσθεσε στο ενεργητικό του άλλο ένα πολύ καλό ματς.

ΚΑΜΑΡΑ: Σε υψηλά επίπεδα η απόδοση του Αφρικανού, όχι στον βαθμό του Γκιγιέρμε, αλλά στο πρώτο μέρος κέρδισε με τη σειρά του αρκετές μονομαχίες στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Δεν έδωσε αρκετές βοήθειες δημιουργικά.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Κατέθεσε την ψυχή του ο Πορτογάλος, ο οποίος όμως χρεώνεται την τεράστια χαμένη ευκαιρία για το 3-1 και αφού είχε περάσει τον Μπόικο. Κουράστηκε προς το τέλος και δικαιολογημένα αντικαταστάθηκε

ΖΙΛ ΝΤΙΑΣ: Φοβερό ματς από τον Πορτογάλο στο πρώτο μέρος. Δεν ήταν μόνο το γκολ, αλλά η γενικότερη συμπεριφορά του. Ήταν ο παίκτης για όλες τις δουλειές, βοηθούσε πολύ και ανασταλτικά και από τα πόδια του ξεκίνησαν προϋποθέσεις και για άλλα γκολ. Στην επανάληψη από το 70' κι έπειτα άρχισε να παρουσιάζει σημάδια κόπωσης.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Δεν ήταν ο Φορτούνης που ξέραμε. Ναι μεν ήταν στη φάση του 1-0, αλλά επηρεάστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον τραυματισμό του.

ΧΑΣΑΝ: Πέτυχε το 1-0, πίεσε πολύ στο πρώτο ημίχρονο, όμως, στην πορεία πέρα από κάποιες μονομαχίες που κέρδισε στον αέρα, δεν ταλαιπώρησε περισσότερο την άμυνα της Ντιναμό.

ΝΑΤΧΟ: Είχε την πάσα στον Ποντένσε που δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση για το 3-1. Κατά τ' άλλα δεν φάνηκε κάπου αλλού.

ΛΑΖΑΡΟΣ: Μπήκε στο 81' αντι του Ποντένσε, πήρε κάποια φάουλ, προσπάθησε μετά το 2-2 να πετύχει με ατομικές προσπάθειες το τρίτο γκολ, αλλά δεν μπορούσε γιατί οι Ουκρανοί κάλυπταν εξαιρετικά.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Μπήκε στο 86' αντί του Ζιλ Ντίας. Λίγο έλειψε στις καθυστερήσεις να σκοράρει, αν ο Μικολένκο δεν ερχόταν από πίσω και δεν τον τράβαγε στη σέντρα του Χασάν.