Ολυμπιακός-Ντιναμό Κιέβου: Κάτι χρωστάει ο Μαρτίνς στους Ουκρανούς

Οι δύο ήττες του Πορτογάλου από τη Ντιναμό Κιέβου και η εμπειρία που έχουν οι Χασάν, Μιράντα από τα ματς με τους Ουκρανούς.

Ολυμπιακός-Ντιναμό Κιέβου: Κάτι χρωστάει ο Μαρτίνς στους Ουκρανούς

Πολύς κόσμος μπορεί να το ξεχνάει, αλλά η φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη έχει ξεκινήσει από τις αρχές Αυγούστου και από εκείνα τα ματς με τη Λουκέρνη. Ξεπεράστηκε το εμπόδιο της ελβετικής ομάδας και στη συνέχεια της Μπέρνλι για να μπει η ομάδα του Πειραιά στον όμιλο του Europa League.

Εν ολίγοις ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ήδη στο ενεργητικό του τρεις ευρωπαϊκές προκρίσεις με τον Ολυμπιακό και μάλιστα δύο σε νοκ άουτ ματς. Για τον Πορτογάλο τεχνικό η πρόκριση από τον όμιλο επί της Μίλαν ήταν μία προσωπική επιτυχία. Μέχρι να φορέσει την "ερυθρόλευκη" φόρμα ποτέ δεν είχε καταφέρει να περάσει από όμιλο του Europa League.

Το πέτυχε με τον Ολυμπιακό και τώρα βρίσκεται ενώπιον μίας πολύ μεγάλης πρόκλησης. Απέναντι του είναι η Ντιναμό Κιέβου και ο στόχος του είναι η πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης.

Για τον κόουτς του Ολυμπιακού το "ζευγάρι" αγώνων με τους Ουκρανούς έχει και ένα επιπλέον κίνητρο προκειμένου να ξεπεράσει το εμπόδιο τους. Είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα του που θα βρει απέναντι του τη Ντιναμό Κιέβου. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2014-2015 όταν ο Μαρτίνς καθόταν στον πάγκο της Ρίο Άβε. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί τότε για τη φάση των ομίλων του Europa League.

Στο πρώτο παιχνίδι η Ρίο Άβε είχε υποδεχτεί τη Ντιναμό Κιέβου και είχε χάσει με 3-0, ενώ στη ρεβάνς στην Ουκρανία είχε ηττηθεί με 2-0. Εκείνα τα ματς είχαν γίνει Σεπτέμβρη και Νοέμβρη αντίστοιχα. Στη ρεβάνς, μάλιστα είχαν αγωνιστεί και δύο ποδοσφαιριστές που ανήκουν τώρα στον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον Χασάν που αναμένεται να είναι βασικός απόψε και για τον Μιράντα.

Αυτές οι δύο ήττες που έχει γνωρίσει ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ένα επιπλέον κίνητρο, όμως, από την άλλη είναι και ένα γερό μάθημα για τον ίδιο. Δεν μπορεί να υποτιμήσει την αντίπαλο του και δεν γίνεται να μην τη λάβει σοβαρά υπόψη όταν έχει αυτή την εμπειρία με την Ρίο Άβε.

Δείτε πως αγωνίστηκε η ομάδα του Μαρτίνς: