Ολυμπιακός - Ντιναμό Κιέβου: Το σερί της Ντιναμό και το «καμπανάκι» για Ολυμπιακό

Το στοιχείο που θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι «ερυθρόλευκοι», ενόψει του πρώτου τους αγώνα με την ουκρανική ομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο Γιουρόπα Λιγκ

Ολυμπιακός - Ντιναμό Κιέβου: Το σερί της Ντιναμό και το «καμπανάκι» για Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ντιναμό Κιέβου στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, με στόχο να φτάσει στα γκολ και να κάνει το πρώτο «βήμα» για την πρόκρισή του στους «16» του θεσμού, ενόψει και της ρεβάνς των δύο συλλόγων την επόμενη εβδομάδα στην Ουκρανία. Βασικός στόχος όμως για τους «ερυθρόλευκους» θα πρέπει να είναι και η διατήρηση του «μηδέν» στα μετόπισθεν και υπάρχει ένα στοιχείο που θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα η ομάδα του Πειραιά κόντρα στη Ντιναμό στο συγκεκριμένο παιχνίδι στο Φάληρο.

Αυτό είναι το σερί σκοραρίσματος της ομάδας του Κιέβου σε όλα τα επίσημα παιχνίδια της εδώ και πάνω από έναν χρόνο! Για την ακρίβεια εδώ και 14 μήνες, ήτοι από τις 10 Δεκεμβρίου του 2017, από το «στείρο» 0-0 εκτός έδρας με αντίπαλο την Ολεξαντρίγια την περσινή αγωνιστική περίοδο στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Από τότε, αν αφήσουμε εκτός τις φιλικές αναμετρήσεις, η Ντιναμό μετράει 25 ματς σε όλες τις διοργανώσεις που έχει βρει δίχτυα, είτε έχει πανηγυρίσει τη νίκη, είτε έχει αναδειχτεί ισόπαλη ή ακόμα κι αν έχει ηττηθεί! Και μάλιστα ακόμα και σε δύσκολες έδρες, όπως αυτή στην Ολλανδία απέναντι στον Άγιαξ ή στην Ιταλία κόντρα στη Λάτσιο.

Ξεκίνημα από το ΟΑΚΑ

Η αρχή του σερί της είχε ξεκινήσει από τη χώρα μας και συγκεκριμένα από το 1-1 με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ πέρσι τον Φλεβάρη. Ένα σκορ που επέτρεψε μάλιστα στην ουκρανική ομάδα να πάρει τελικά και την πρόκριση στους «16», αφού στη ρεβάνς στην έδρα της οι δύο ομάδες έμειναν στο «στείρο» 0-0. Στην επόμενη φάση η Ντιναμό βρέθηκε απέναντι στη Λάτσιο και σκόραρε μάλιστα δύο φορές στο «Ολίμπικο» της Ρώμης (2-2), πριν χάσει με 2-0 στην έδρα της από τους «λατσιάλι» και αποκλειστεί από τη συνέχεια του θεσμού.

Στα έξι εκτός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος που ακολούθησαν ως το φινάλε εκείνης της περιόδου βρήκε επίσης δίχτυα και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με δύο πόντους λιγότερους από την πρωταθλήτρια Σαχτάρ Ντόνετσκ, που της χάρισε τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Επιπρόσθετα, στο διάστημα αυτό σκόραρε και στα εκτός έδρας παιχνίδια της στο Κύπελλο, ώσπου έφτασε ως τον τελικό όπου ως (τυπικά) γηπεδούχος έχασε 2-0 από την Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Ντνίπρο τον περασμένο Μάη.

Η εφετινή σεζόν και η ενίσχυση στην επίθεση

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο συνέχισε να βρίσκει δίχτυα στα παιχνίδια της μακριά από την έδρα της στις εγχώριες διοργανώσεις (πρωτάθλημα και Κύπελλο), ενώ το ίδιο έγινε και στα ευρωπαϊκά της ματς. Πρώτα στο Τσάμπιονς Λιγκ τον περασμένο Αύγουστο όπου πέρασε αρχικά το «εμπόδιο» της Σλάβια Πράγας και αποκλείστηκε στη συνέχεια στα πλέι-οφ από τον Άγιαξ (σ. 3-1 στην Ολλανδία και 0-0 στην Ουκρανία), όπως επίσης και στις αναμετρήσεις της στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ με αντιπάλους τη Ρεν (1-2), την Αστάνα (0-1) και την Γιάμπλονετς (2-2).

Αν ο Ολυμπιακός θα καταφέρει στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ να βάλει «φρένο» στο σερί της Ντιναμό θα το μάθουμε πολύ σύντομα. Οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και ιδιαίτερα προσεκτικοί στα μετόπισθεν απέναντι στους Ουκρανούς. Πολύ περισσότερο μάλιστα από τη στιγμή που η ομάδα του Κιέβου ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την επιθετική της γραμμή κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, με την απόκτηση του Φραν Σολ της Βίλεμ, που στο πρώτο μισό της τρέχουσας περιόδου στην Ολλανδία ήταν τρίτος σκόρερ της Ερεντιβιζιέ με 13 τέρματα.