Το Καραϊσκάκη οδηγεί τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη

Οι Πειραιώτες έκαναν ξανά κάστρο το γήπεδο τους στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και στη δύναμη της έδρας οφείλουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία τους.

Το Καραϊσκάκη οδηγεί τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη

Μέχρι πρότινος ένα σοβαρό πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια ήταν το γεγονός πως δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την έδρα του. Από τη σεζόν που νίκησε Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης είχε να σημειώσει κάποια σημαντική νίκη που θα τον βοηθούσε στην ευρωπαϊκή του πορεία.

Τη φετινή σεζόν, όμως τα πράγματα άλλαξαν και ο ρόλος του «Γ. Καραϊσκάκης» στην μέχρι τώρα ευρωπαϊκή πορεία έχει αποδειχτεί πολύ σημαντικός και καθοριστικός. Στο πρώτο ματς με τη Λουκέρνη νίκησε 4-0 και η ρεβάνς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και με το 3-1 στην Ελβετία απλά έκανε πιο εμφατική την πρόκριση του.

Τη Μπέρνλι τη νίκησε 3-1 στο Φάληρο σε ένα παιχνίδι που πήγε να στραβώσει, αλλά γύρισε λόγω και της έδρας. Αυτό το ματς πρέπει να το έχει στο νου και ο κόσμος ενόψει του αγώνα με τη Ντιναμό Κιέβου. Με τη Μπέρνλι είχε βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα του Πειραιά για να φτάσει στη νίκη. Στη ρεβάνς το 1-1 ήταν αρκετό για να δώσει την πρόκριση.

Πάμε στη φάση των ομίλων. Πήρε πολύτιμο βαθμό, όπως αποδείχτηκε στην πορεία, στην πρεμιέρα με τη Μπέτις. Νίκησε 5-1 τη Ντουντελάνζ στο Φάληρο φτιάχνοντας και τον συντελεστή τερμάτων που αποδείχτηκε πολύ σημαντικός για να πάρει την πρόκριση. Αποκορύφωμα όμως, όμως ήταν το 3-1 επί της Μίλαν σε ένα παιχνίδι που το παραδέχτηκαν και οι Ιταλοί πως τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα.

Το «Γ. Καραϊσκάκης» έχει και πάλι δυναμική στην Ευρώπη που την είχε χάσει τα τελευταία χρόνια και θα είναι το κλειδί για να πάρει την πρόκριση στη φάση των «16» του Europa League.