Η μάχη της ΑΕΚ στο Κίεβο

Κόντρα στην Ντιναμό αλλά και τους -11 βαθμούς κελσίου θα παλέψουν για την πρόκριση οι «κιτρινόμαυροι».

 

Η μάχη της ΑΕΚ στο Κίεβο

Η «Ένωση» φιλοξενείται στο παγωμένο Κίεβο (20:00, Cosmote Sport TV 2) από την Ντιναμό και καλείται να κάνει την υπέρβασή της για να βρεθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το 1-1 του ΟΑΚΑ δίνει προβάδισμα στους Ουκρανούς, ωστόσο στο στρατόπεδο των «κιτρινόμαυρων» υπάρχει πίστη για θετικό αποτέλεσμα. Πάντως, εκτός από την ουκρανική ομάδα, η ΑΕΚ έχει να αντιμετωπίσει και έναν άλλο... αντίπαλο, καθώς την ώρα του αγώνα η θερμοκρασία αναμένεται να είναι στους -11 βαθμούς Κελσίου!

Οι απουσίες για τον Μανόλο Χιμένεθ είναι δεδομένες και σοβαρές. Θα λείψουν οι τιμωρημένοι Βράνιες και Λιβάγια, οι τραυματίες Λόπες, Κονέ, Τσόσιτς και οι Μοράν και Χουλτ, που δεν δηλώθηκαν στην ευρωπαϊκή λίστα. Φυσικά, εκτός παραμένουν εδώ και καιρό οι τραυματίες Μάνταλος και Γιόχανσον.

Με δεδομένες αυτές τις απουσίες, ο Ισπανός κόουτς αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με τον Μπάρκα κάτω από τα γκολπόστ, τους (από δεξιά προς τα αριστερά) Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλο και Μπακάκη στην άμυνα, τους Σιμόες και Γαλανόπουλο ως αμυντικά χαφ. Αυτοί θεωρούνται οι 7 «σίγουροι», μαζί με τον Αραούχο, που θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

Όσο για τους τρεις παίκτες στη μεσαία γραμμή, στο σύστημα 4-2-3-1 που αναμένεται να παρατάξει ο Χιμένεθ, όλα είναι ανοιχτά. Ένα σενάριο λέει ότι ο Μασούντ θα είναι σε ελεύθερο ρόλο, με τους Χριστοδουλόπουλο και Μπακασέτα στις πτέρυγες, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να αγωνιστεί βασικός ο Κλωναρίδης, οπότε λογικά ένας εκ των Μασούντ και Χριστοδουλόπουλου θα βρίσκεται στον πάγκο.