Το Ολυμπιακός - Ντιναμό με τα μάτια του Όλεγκ Μπλαχίν

Ποιό είναι το πρόβλημα και των δύο ομάδων, ποιος έχει το πλεονέκτημα και γιατί.

Το Ολυμπιακός - Ντιναμό με τα μάτια του Όλεγκ Μπλαχίν

Ο Όλεγκ Μπλαχίν θεωρείται από τους Ουκρανούς ο ιδανικός άνθρωπος να σχολιάσει το ζευγάρι Ολυμπιακός - Ντιναμό Κιέβου για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Όχι άδικα καθώς θεωρητικά γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό. Έχει καθίσει στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» αλλά και σε αυτόν της ομάδας του Κιέβου.

Ο Μπλαχίν είπε στην ιστοσελίδα ukr.segodnya.ua:

«Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι πολύ δημοφιλές. Είναι το νο 1 άθλημα και είναι σκληρό, οι ομάδες πάντα κυνηγούν τη νίκη και θέλουν να εκπροσωπούν τη χώρα κατάλληλα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός πέρασε από τη φάση των ομίλων με σοβαρούς αντιπάλους όπως η Μίλαν. Όμως με βάση τα ατομικά στοιχεία, η ελληνική ομάδα δεν είναι πάνω από τη Ντιναμό. Και οι δύο ομάδες έχουν προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού, οπότε οι προπονητές έχουν δουλειά να κάνουν. Κατά τη γνώμη μου, ένα μικρό πλεονέκτημα για τη Ντιναμό αποτελεί το ότι το πρώτο ματς θα γίνει στην Ελλάδα. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός θα έχει την συμπαράσταση των θερμόαιμων και θορυβωδών οπαδών του και το παιχνίδι θα είναι πρόκληση για τη Ντιναμό.

Είναι σημαντικό για τη Ντιναμό να κάνει καλή χειμερινή προετοιμασία, να προετοιμαστεί ψυχολογικά για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και να τα δώσει όλα. Ίσως επίσης γίνουν καλές κινήσεις από την ομάδα του Κιέβου στο μεταγραφικό παζάρι», είπε ο Μπλαχίν.