Οι ΚΚΚ με τους λοστούς που περιμένουν τον Ολυμπιακό - Το βίντεο άγριου ξυλοδαρμού οπαδού του ΠΑΟΚ

Ποιοι είναι οι Κου Κλουξ Κλαν της Ντιναμό που προκαλούν ήδη πονοκέφαλο στην αστυνομία. Βίντεο με την... προπόνησή τους στα χιόνια. 

Οι ΚΚΚ με τους λοστούς που περιμένουν τον Ολυμπιακό - Το βίντεο άγριου ξυλοδαρμού οπαδού του ΠΑΟΚ

Λοστοί, αλυσίδες, σιδερογροθιές αλλά και σβάστικες και άλλα ναζιστικά σύμβολα βρίσκει κάποιος αν επισκεφθεί έναν από τους χώρους στους οποίους συγκεντρώνονται οι ακροδεξιοί οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου. Πρόκειται για τον αποκαλούμενο «Δεξιό Τομέα», που αποτελεί τον στρατιωτικό βραχίονα του επίσημου ακροδεξιού κόμματος Svoboda που έχει πρωτοστατήσει στις μάχες με την αστυνομία και ονειρεύεται μια «καθαρή» Ουκρανία, χωρίς Ρώσους σε αυτή.

Οι νοσταλγοί των ναζί αναζητούν και βρίσκουν οργανωμένους οπαδούς γενικότερα των ουκρανικών συλλόγων, τους οποίους στρατολογούν, αν και δεν χρειάζονται ιδιαίτερα μαθήματα. Οι σκληροί Ουκρανοί χούλιγκανς είναι τις περισσότερες φορές έτοιμοι για να βγουν στους δρόμους και τις πλατείες και να πολεμήσουν για το «κοινό καλό». Πρωτοστάτες, οι οπαδοί της Ντιναμό.

Ο «Δεξιός Τομέας» είναι ξεκάθαρος στο μανιφέστο του. Στόχος του είναι η «καταστροφή του σκελετού του κράτους» και «η αυστηρή τιμωρία των προδοτών και όσων εμποδίζουν την επαναστατική ενέργεια των μαζών». Το BBC έγραψε πως ο «Δεξιός Τομέας» μπορεί να μην έχει κάποιον φανερό ηγέτη και χρηματοδότη, αλλά έχει ξεκάθαρο αντί - ρωσικό στόχο και μαζί του έχουν ταχθεί οι ακροδεξιές ομάδες «Ουκρανοί Πατριώτες» και «Τρίαινα». Όλες τους απαρτίζονται κατά σημαντικό μέρος από ακροδεξιούς Ουκρανούς χούλιγκανς.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι να έχουν... πονοκέφαλο η ΟΥΕΦΑ αλλά και οι αστυνομικές αρχές τόσο στην Ελλάδα -για το ενδεχόμενο να ταξιδέψουν Ουκρανοί για το ματς με τον Ολυμπιακό- όσο και στην Ουκρανία για τον τρόπο με τον οποίο θα υποδεχθούν οι χούλιγκαν της Ντιναμό τους «ερυθρόλευκους».

Πριν από λίγο καιρό οι οπαδοί της Ντιναμό υποδέχτηκαν με ναζιστικά σύμβολα και στολές της Κου Κλουξ Κλαν τους παίκτες της Σαχτάρ αλλά και τον επιθεωρητή της UEFA που ήθελε να ελέγξει το γήπεδο ενόψει του τελικού του Champions League που θα γινόταν στο Κίεβο το 2018.

Οι οπαδοί της Ντιναμό ντύθηκαν στα λευκά, κατόπιν σχετικού καλέσματος που έγινε μέσω twitter, φόρεσαν άσπρες μάσκες και κουκούλες θυμίζοντας Κου Κλουξ Κλαν, ζωγράφισαν σβάστικες και κρέμασαν ένα τεράστιο πανό που έγραφε: «100% λευκός», στον αγώνα τους με την Σαχτάρ.

Στο παρελθόν η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είχε τιμωρήσει την Ντιναμό για παρόμοια συμπεριφορά οπαδών της σε αγώνες με την Τσέλσι και την Έβερτον. Κάνουν συχνά προπόνηση για να είναι ετοιμοπόλεμοι:

Τον Ιούλιο του 2017, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε στο γήπεδο "Βαλερί Λομπανόφσκι" την Ολίμπικ Ντόνετσκ. Στη διάρκεια του αγώνα μικροένταση στις εξέδρες αντιμετωπίστηκε γρήγορα και αποτελεσματικά από την ουκρανική Αστυνομία. Όμως, μετά το τέλος του αγώνα, σε βενζινάδικο του Κιέβου, υπήρξε σοβαρό περιστατικό με επίθεση Ουκρανών χούλιγκαν σε βάρος δύο οπαδών του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με την αστυνομία, επρόκειτο για οπαδούς της Ντιναμό Κιέβου.

Την κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας του καταστήματος. Η επίθεση στον έναν εκ των δύο, με πολύ σκληρές εικόνες, καταγράφεται από την κάμερα, ο δεύτερος βγαίνει εκτός πλάνου την ώρα που προσπαθεί να αποφύγει την επίθεση των χούλιγκαν.

Και όλα αυτά γιατί οι Ουκρανοί χούλιγκαν θεωρούν ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ (προφανώς γιατί ο Σαββίδης υπήρξε βουλευτής της Δούμα με το κόμμα του Ρώσου προέδρου) υποστηρίζουν τον Βλάντιμιρ Πούτιν, που λόγω των όσων έχουν συμβεί μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι ανεπιθύμητος στη χώρα.

Πριν από τον περυσινό αγώνα, της Ντιναμό με την ΑΕΚ, η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας με ανάρτησή της υποστήριζε πως αναμένονται στην Αθήνα φασίστες οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου.

Ο πρώτος που προσπάθησε να τους διαλύσει ήταν ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αλλά δεν τα κατάφερε όπως αργότερα και ο Βίκτορ Γιακουνόκοβιτς.