Η προϊστορία της Ντιναμό Κιέβου με ελληνικές ομάδες (vid)

Η Ντιναμό Κιέβου έχει αναμετρηθεί με τις ομάδες που αποτελούν το «Big 4» της Ελλάδας. 

Η προϊστορία της Ντιναμό Κιέβου με ελληνικές ομάδες (vid)

Η κληρωτίδα της κλήρωσης στην Νιόν έβαλε την Ντιναμό Κιέβου στον δρόμο του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League.

Η ουκρανική ομάδα θα αναμετρηθεί για δεύτερη φορά με τον Ολυμπιακό σε επίπεδο και πέμπτη συνολικά με ελληνική ομάδα.

-Το 1975 ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Ντιναμό Κιέβου στον πρώτο γύρο του Πρωταθλητριών. Η Ουκρανική ομάδα πέρασε στην επόμενη φάση καθώς πήραν την ισοπαλία (2-2) στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Τούμπας και επικράτησαν με 1-0 του Ολυμπιακού στο Κίεβο.

-Την σεζόν 1976-77, η Ντιναμό Κιέβου έπεσε πάλι πάνω σε ελληνική ομάδα. Αυτήν την φορά ήταν ο ΠΑΟΚ αντίπαλος της στον πρώτο γύρο του Πρωταθλητριών (4-0, 2-0 υπέρ της Ντιναμό)

-Πέρασαν σχεδόν δύο δεκαετίες για να ξανά συναντηθούν οι Ουκρανοί με ελληνική ομάδα. Η Ντιναμό Κιέβου έπεσε στον ίδιο όμιλο στο Champions League (1995-96) με τον Παναθηναϊκό (1-0) ωστόσο ήρθε η είδηση σοκ για τους Ουκρανούς. Η UEFA απέβαλλε την Ντιναμό για εμπλοκή σε υπόθεση δωροδοκίας με γούνες.

-Την σεζόν 1998/99 οι δύο ομάδες κληρώθηκαν ξανά στον ίδιο όμιλο του Champions League. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 των Ουκρανών στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Και η Ντιναμό πήρε την νίκη με το ίδιο σκορ (2-1) στο Κίεβο.

Η τελευταία επίσκεψη της Ντιναμό Κιέβου στην Ελλάδα ήταν πέρσι. Η Ουκρανική ομάδα κληρώθηκε με την ΑΕΚ στο πλαίσιο των «32» του Europa League.

Η πρώτη αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ ήρθε 1-1

Και ο επαναληπτικός στο Στάδιο «Ολιμπίνσκι» έφερε τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από την διοργάνωση καθώς ο αγώνας έληξε με 0-0.

Οι Ουκρανοί «πέρασαν» με το εκτός έδρας γκολ στο ΟΑΚΑ.