Αυτή είναι η Ντιναμό Κιέβου

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στους «32» του Europa League την Ουκρανική, Ντιναμό Κιέβου.

Αυτή είναι η Ντιναμό Κιέβου

Η κλήρωση στους «32» του Europa League «χαμογέλασε» στους «ερυθρόλευκους». Ο Ολυμπιακός θα παίξει με την Ντιναμό Κιέβου.

Η πρώτη αναμέτρηση θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου του 2019 στο Γ. Καραϊσκάκης και στις 21 Φεβρουαρίου το δεύτερο σκέλος στην έδρα των Ουκρανών.

Η Ντιναμό Κιέβου είναι η πιο ιστορική ομάδα της Ουκρανίας. Ιδρύθηκε το 1927. Πέρσι είχε αγωνιστεί με την ΑΕΚ στους «32» του Europa League την οποία απέκλεισε με δύο ισοπαλίες (0-0 στο Κίεβο, 1-1 στο ΟΑΚΑ). Φέτος, αποκλείστηκε από τον Άγιαξ στο Champions League και μετέβη στο Europa League.

Εκεί προκρίθηκε με 11 Βαθμούς στον όμιλο της. Συνολικά πήρε 3 νίκες και 2 ισοπαλίες απέναντι στις Ρεν, Αστάνα και Γιάμπλονετς.

Στο πρωτάθλημα της χώρας της βρίσκεται στη δεύτερη θέση, αλλά 7 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Σαχτάρ. Έχει ρόστερ αξίας 80 εκ. ευρώ, 14 εν ενεργεία διεθνείς και προπονητή από πέρυσι το καλοκαίρι τον Αλεξάνταρ Χατσκέβιτς. Καλύτερος παίκτης της και πρώτος σκόρερ ο 21χρονος εξτρέμ Βίκτρο Τσιχάνοφ με 9 γκολ. Εξτρά μειονέκτημα ότι το πρωτάθλημά της διακόπτεται έως το τέλος του Φλεβάρη, άρα δεν θα έχει ρυθμό.