Αυτούς «σταυρώνουν» οι Ιταλοί για την ήττα από τον Ολυμπιακό - Ο αποτυχημένος και το μυστήριο

Οι Ιταλοί εξηγούν γιατί «η Μίλαν δεν μπορούσε να νικήσει ούτε να είναι ανταγωνιστική απέναντι στον Ολυμπιακό»

Αυτούς «σταυρώνουν» οι Ιταλοί για την ήττα από τον Ολυμπιακό - Ο αποτυχημένος και το μυστήριο

Γέμισε προβλήματα τους Ιαλούς ο Ολυμπιακός που μετά την ήττα τους στο Καραϊσκάκη ψάχνουν ακόμα να βρουν τι έφταιξε και δεν κατάφεραν να πάρουν το αποτέλεσμα που θα τους έστελνε στην επόμενη φάση του Europa League.

Η ιστοσελίδα acmilan.theoffside.com συνηθίζει να κάνει τακτικές αναλύσεις τον αγώνων της Μίλαν και σήμερα αναζητά τα αίτια της ήττας από τον Ολυμπιακό.

Αφού επισημαίνει ότι η Μίλαν μπορούσε να προκριθεί ακόμα και με ήττα χαρακτηρίζει δίκαιο τον αποκλεισμό της. «Άξιζε να αποκλειστεί αν και πολλοί ροσονέρι θυμώνουν με την κριτική», αναφέρει ενώ σε άλλο σημείο τονίζει: «Η ομάδα του Μιλάνου δεν μπορούσε να νικήσει ούτε να είναι ανταγωνιστική απέναντι στον Ολυμπιακό».

Ο πρώτος παίκτης που βάζει στο μικροσκόπιο της είναι ο σκόρερ Ζαπάτα. Σκόρερ της Μίλαν στο γκολ που πέτυχε ενώ ο Γκιγιέρμε σούταρε δυνατά, η μπάλα βρήκε στον Ζαπάτα και «κρέμασε» τον Ρέινα για το 2-0 του Ολυμπιακού. «Δεν έδωσε το κάτι παραπάνω. Ήταν επιφορτισμένος με την ηρεμία στην άμυνα και την καθοδήγησή της ως ο μοναδικός κλασικός σέντερ μπακ της 11άδας αλλά... απουσίασε. Αξιοπρεπής παίκτης αλλά όχι για το διαμέτρημα της Μίλαν. Ασυνεπής, παίκτης των άκρων», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Δεύτερος που περνά από... κόσκινο και χαρακτηρίζεται αποτυχημένος είναι ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν: «Αποτυχημένος, φαίνεται να έχει κουραστεί. Σπαταλά καθαρές ευκαιρίες και δεν δημιουργεί χώρους. Σουτάρει συνεχώς από τα άκρα της περιοχής και έξω από αυτή χωρίς να έχει καθαρή οπτική«. Η ιστοσελίδα τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της αποχώρησης του αν κάτι δεν αλλάξει έως το καλοκαίρι.

Ο τρίτος της... παρέας είναι ο Χακάν Τσαλχάνογλου: «Τελείωσε εξαιρετικά την περυσινή σεζόν ωστόσο φέτος είναι αδύναμος. Δείχνει να είναι σε λήθαργος και χωρίς έμπνευση. Ίσως το μεγαλύτερο του θέμα είναι η συμπεριφορά του που μοιάζει συνεχώς να είναι παίκτης που έχει ήδη εγκαταλείψει τον αγώνα. Ο Γκατούζο πρέπει να τον αφήσει εκτός».

Είναι σαφές ότι οι Ιταλοί συνειδητοποίησαν έστω και αργά ότι για να τα καταφέρουν απέναντι στον Ολυμπιακό της περασμένης Πέμπτης έπρεπε να κάνουν πολύ περισσότερα από όσα έκαναν. Χρειαζόταν να έχουν τα αστέρια τους σε εξαιρετική ημέρα γιατί στο Καραϊσκάκη δεν θα είχαν ευχάριστη βραδιά. Και τελικά δεν είχαν.