Η δουλειά του κανονικού προπονητή Μαρτίνς και ο Καρεμπέ

Η δικαίωση της δουλειάς του Πορτογάλου κόουτς, η δικαίωση του Κριστιάν Καρεμπέ και η αγκαλιά του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η δουλειά του κανονικού προπονητή Μαρτίνς και ο Καρεμπέ

Η θέση του προπονητή είναι δύσκολη και στον Ολυμπιακό ακόμα δυσκολότερη. Ο Πέδρο Μαρτίνς άρχισε να το βιώνει αυτό από το καλοκαίρι. Ανέλαβε ένα πολύ βαρύ φορτίο, διότι η ομάδα προερχόταν από μία κάκιστη χρονιά και εκτός από το ότι ήθελε τίτλους, ήθελε να παίξει ξανά και καλό ποδόσφαιρο.

Από την πρώτη ημέρα τον Πορτογάλο προπονητή τον περίμενε σκληρή δουλειά. Το χειρότερο ήταν ότι ίσως δεν είχε καταλάβει τι πίεση θα του ασκηθεί. Το κατάλαβε καλά στα φιλικά παιχνίδια του καλοκαιριού. Εκείνες οι «τεσσάρες» στα φιλικά προετοιμασίας τον έφεραν με την πλάτη στον τοίχο, όμως, εκείνος παρέμεινε πιστός στο πλάνο του.

Το γράφαμε από τότε για τον Μαρτίνς ότι ανεξάρτητα από το αν θα πετύχει τους στόχους του, η δουλειά που κάνει είναι εξαιρετική. Ο Πορτογάλος έχει δημιουργήσει μία σύγχρονη ομάδα που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και έχει χίλιους τρόπους για να επιτεθεί. Επειδή αποδεικνύεται πανέξυπνος προπονητής προτεραιότητα του ήταν να φτιάξει ένα σύνολο που θα «μάχεται».

Ήθελε η ομάδα να βρει τα χαρακτηριστικά που δεν είχε πέρσι και τα είχε χάσει τα τελευταία χρόνια. Αυτό έγινε αρκετά γρήγορα και μέσα στο γήπεδο από νωρίς είδαμε ένα σύνολο που πάλευε και κατέθετε τη ψυχή του για να πάρει αποτελέσματα. Στη συνέχεια πέρασε και τη ποδοσφαιρική του φιλοσοφία. Μία ομάδα που παίζει με τη μπάλα κάτω, που επιτίθεται είτε από τον άξονα, είτε από τα άκρα και που παίζει και κάθετο ποδόσφαιρο.

Ένας Ολυμπιακός που έχει επιλογές απέναντι και σε κλειστές και σε ανοιχτές άμυνες και που μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις. Επίσης έχει δημιουργήσει ένα σύνολο με πίστη, το οποίο ξέρει μέσα στο γήπεδο πως θα αντιδράσει. Όλα αυτά είναι προϊόν της δουλειάς ενός κανονικού προπονητή, που άντεξε την πίεση των άσχημων αποτελεσμάτων και έχει κερδίσει με το σπαθί του τη στήριξη της διοίκησης.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ένα προσωπικό στοίχημα του Κριστιάν Καρεμπέ. Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού έχει στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον Πορτογάλο προπονητή ακόμα και όταν μέσα από την ίδια την ομάδα στις πρώτες… στραβές του γύρισαν την πλάτη. Ο Καρεμπέ μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος και αυτός όμως τώρα το ζητούμενο είναι άλλο. Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως δεν είναι τυχαία και η αγκαλιά του Βαγγέλη Μαρινάκη στον αρχιτέκτονα αυτής της επιτυχίας.

Ο Ολυμπιακός, ως οργανισμός οφείλει να διαχειριστεί σωστά αυτή την τεράστια επιτυχία. Να ξέρει που πατάει και που βρίσκεται για να συνεχιστεί η σωστή δουλειά και η δημιουργία μίας καλής ομάδας. Όση διαχείριση χρειάζεται ένα άσχημο αποτέλεσμα άλλη τόση χρειάζεται και ένα τόσο μεγάλο.