Φορτούνης: «Μας το χρωστούσε η μπάλα. Κάναμε το τέλειο παιχνίδι»

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε για την πρόκριση, την ομάδα, το πέναλτι, αλλά και πολλά άλλα σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Φορτούνης: «Μας το χρωστούσε η μπάλα. Κάναμε το τέλειο παιχνίδι»

Ο Κώστας Φορτούνης φιλοξενήθηκε στον αέρα του Sport24 Radio την επόμενη της ιστορικής νίκης-πρόκρισης του Ολυμπιακού επί της Μίλαν. Ο Έλληνας άσος των «ερυθρόλευκων» μίλησε για όλους και για όλα, αν και, όπως ήταν φυσικό, ο Ολυμπιακός και η πρόκριση μονοπώλησε την συζήτηση.

Αναλυτικά αποσπάσματα από τις δηλώσεις του αρχηγού του Ολυμπιακού:

Για την πρόκριση στους «32» του Europa League: «Μια μεγάλη νίκη, ιστορική πρόκριση. Η Μίλαν δεν είναι στα καλύτερά της, αλλά έχει καλούς παίκτες. Μας το χρωστούσε και η μπάλα. Κάναμε το τέλειο παιχνίδι. Τέλος καλό, όλα καλά».

Για τον Βασίλη Τοροσίδη: «Δεν έβαλε τυχαία τον Τοροσίδη μπροστά ο προπονητής. Του το είχε πει στην τελευταία προπόνηση, πως αν στο τέλος χρειαζόμαστε γκολ θα σε βάλω σέντερ φορ. Έχει την εμπειρία να το κάνει, έχει βάλει πολλά σημαντικά γκολ στην καριέρα του».

Για το πέναλτι που διαμόρφωσε το 3-1 επί της Μίλαν: «Για το πέναλτι ήμουν σίγουρος ότι έπρεπε να πάρω τη μπάλα και να το κάνω γκολ. Ήταν και η χρονική στιγμή προς το τέλος του ματς. Σίγουρα έχει βάρος, αλλά μου έδωσε δύναμη και ο κόσμος που φώναξε το όνομά μου. Μου έδωσαν ώθηση».

Για την ομάδα, τον προπονητή και την πρόκριση: «Πιστεύουμε στην ομάδα. Σε όλα τα παιχνίδια προσπαθούμε να είμαστε όλο και καλύτεροι. Δουλεύουμε πάρα πολύ στις προπονήσεις. Ο προπονητής δουλεύει πάρα πολύ. Με τη Μίλαν το βλέπαμε ως τελικό και το πιστεύαμε ότι θα προκριθούμε. Έχουμε καλή ομάδα, θέλαμε λίγο τύχη και την είχαμε. Ο κόσμος ήρθε, το απόλαυσε. Εντάξει, όλα καλά», είπε αρχικά, ενώ συμπλήρωσε ότι «το καλοκαίρι με τον προπονητή μας, τρώγαμε κάτι τεσσάρες κι όλοι έλεγαν διάφορα. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα και ήμασταν σε όλα πολύ καλοί. Έχουμε κερδίσει και κάποια ματς στο 90', αλλά αυτό έχει να κάνει με την επιμονή. Αυτή η ομάδα είναι έργο προπονητή και γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι»

Για τα ματς με την Μπέτις: «Δύσκολος ο όμιλος, η Μπέτις είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Και σε εκείνο το παιχνίδι εμείς είχαμε τις δύο καλές φάσεις. Ισπανική ομάδα, είχε την κατοχή».

Για τη διαφορά της περυσινής και της φετινής σεζόν στον Ολυμπιακό: «Πιστεύω ότι πέρυσι αλλάξαμε πολλούς προπονητές έως το τέλος της σεζόν και δεν είχαμε τόσους πολλούς Έλληνες που να νοιάζονται για την ομάδα. Οι ξένοι που έχουμε φέτος είναι λες και παίζουν χρόνια στην ομάδα. Πέρυσι οι αντίπαλοι δεν μας φοβούνταν. Φέτος κάθονται όλοι πίσω, μας περιμένουν, φοβούνται. Το χτίσαμε πάλι φέτος, πέρυσι δεν το είχαμε. Βλέπω ότι φέτος στην ομάδα νοιάζονται, όλοι θέλουν να παίξουν, τρέχουν για την ομάδα. Κάνω λάθος, με καλύπτει ο Γκιλιέρμε, ο Μπουχαλάκης, ο Καμαρά. Κάνουν αυτοί, τρέχω εγώ. Υπάρχει κι ανταγωνισμός. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες».

Για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες των Πειραιωτών: «Χάνουμε ευκαιρίες, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Οι παίκτες που έχουμε είναι πολύ καλοί κι έχουν το ένστικτο του γκολ. Καθημερινά κάνουμε τελειώματα φάσεων, θέλει κι ο προπονητής να μας βελτιώσει σ' αυτό το κομμάτι. Κι εμάς μας εκνευρίζει όταν χάνουμε ευκαιρίες. Μπορεί να χρειαζόμαστε έναν σέντερ φορ πιο γκολτζή, αλλά και ο Γκερέρο με τον Χασάν είναι καλοί κι αξίζουν να βρίσκονται στον Ολυμπιακό. Ο Γκερέρο έχασε και χθες μία-δύο ευκαιρίες, βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα, τρέχει παντού».

Για τον Γιάννη Φετφατζίδη: «Έχουμε δει χειρότερα να χάνονται από αυτό που έχασε ο Φέτφα με την ΑΕΚ. Όταν ένας παίκτης δεν σκοράρει τον παίρνει από κάτω. Ο Γιάννης είναι παίκτης ψυχολογίας, προσπαθεί το παιδί, θα έρθει και το γκολ, το λέω και στον κόσμο».

Για την καλοκαιρινή του προετοιμασία: «Με βοήθησε η προπόνηση που έκανα το καλοκαίρι. Δούλεψα 15 μέρες πριν αρχίσει η προετοιμασία, διπλές προπονήσεις κάθε μέρα, σε δύναμη, αντοχή, ήθελα πάνω απ' όλα να είμαι έτοιμος στην προετοιμασία, δούλεψα καλά και με τον προπονητή, με βοήθησε πάρα πολύ. Πατάω καλά, νιώθω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη».

Για την τιμωρία εξαιτίας του πανηγυρισμού του στο ματς με την ΑΕΚ: «Έφαγα τιμωρία για τον πανηγυρισμό μου στο γκολ με την ΑΕΚ. Συγγνώμη και πάλι, μου βγήκε ένταση, δεν το συνηθίζω. Όλοι οι ποδοσφαιριστές όταν βάζουν γκολ συνήθως ξεφεύγουν λίγο παραπάνω. Παρότι σε αυτό το γήπεδο έχουμε ακούσει πάρα πολλά κι εγώ και άλλοι Έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως ο Σιόβας. Τελευταία τα ακούω εγώ».

Ο διεθνής Έλληνας άσος δεν παρέλειψε ακόμα να αναφερθεί και στον μπασκετικό Ολυμπιακό, με ιδιαίτερη μνεία στον Ντέιβιντ Μπλατ αλλά και στον Βασίλη Σπανούλη: «Στηρίζω την ομάδα μπάσκετ, επειδή παίζω κι εγώ, το βλέπω και λίγο αλλιώς. Όποτε πάω στο γήπεδο μπάσκετ πάντα κερδίζει ο Ολυμπιακός, πλην του αγώνα με την Αρμάνι. Ήταν πολύ καλοί, τα έβαλαν όλα. Από Μάικ Τζέιμς προτιμώ Μίσιτς, καλός ο Τζέιμς, αλλά είναι τρελός. Πάει να παίξει άλλο μπάσκετ φέτος ο Ολυμπιακός, οι παίκες που πήρε ο Μπλατ είναι καλοί, αθλητικοί, αλλά θέλουν χρόνο. Όσο έχουμε στον Ολυμπιακό τον Σπανούλη δεν θέλω κανέναν που να κρατάει πολύ τη μπάλα. Θα ήθελα έναν καλό σουτέρ και να έχει καλή δημιουργία. Να δημιουργεί για τον Σπανούλη».