Κούτρης: «Επική πρόκριση, θα το λέω στα εγγόνια μου»

Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού ξέσπασε σε κλάματα στο φινάλε του ματς και εξήγησε το λόγο που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Κούτρης: «Επική πρόκριση, θα το λέω στα εγγόνια μου»

Ο Λεονάρντο Κούτρης μίλησε για αρκετή ώρα μετά το ματς για όλα όσα έζησε με την Μίλαν.

«Μιλάμε για μία επική πρόκριση, για μία νύχτα μαγική που θα την θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή. Θα την λέμε στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Πάνω απ’ όλα καταφέραμε κάτι πολύ σπουδαίο. Το χρωστάγαμε στους εαυτούς μας. Κάναμε και τον κόσμο να μας πιστέψει και μας βοήθησε πολύ. Ήταν ο 12ος παίκτης. Για αυτές τις νύχτες ζούμε. Είμαι πολύ τυχερός και περήφανος που ανήκω σε αυτή την ομάδα».

«Στο πρώτο 25λεπτο νόμιζα ότι παίζαμε μπάσκετ. Έγινε το ματς ροντέο. Κοιτάζω το ρολόι, ήταν στο 25’ και νόμιζα ότι ήταν στο 40’. Η εντολή ήταν να πιέσουμε ψηλά, χάσαμε και μία τεράστια ευκαιρία στο 10ο δευτερόλεπτο. Ήταν μία τεράστια πρόκριση απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα».

Για το ξέσπασμά του στο φινάλε που έβαλε τα κλάματα απάντησε: «Ένιωσα να φεύγει αυτό – όχι το βάρος- αλλά τη συγκίνηση που νιώθεις όταν καταφέρνεις κάτι σπουδαίο. Μου βγήκε τελείως αυθόρμητα. Με το που έληξε ο διαιτητής και είδα τον κόσμο να σηκώνεται ψηλά και να πανηγυρίζει, δεν άντεξα και ξέσπασα. Αυτές είναι οι στιγμές που θες να ζήσεις ως ποδοσφαιριστής. Ίσως είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου μέχρι την επόμενη. Η συγκίνηση ήταν πολύ μεγάλη. Αυτό που πετύχαμε ήταν πολύ σπουδαίο και είναι και ο αντίπαλος που το κάνει ακόμα πιο σπουδαίο».

Για τα τρομερά στατιστικά του Ολυμπιακού που συγκρίνονται με αυτά της Τσέλσι τόνισε: «Θεωρώ ότι σε κάθε παιχνίδι δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες από το ξεκίνημα της χρονιάς. Εχουμε τρομακτική ποιότητα μπροστά και ειδικά σαν ομάδα δουλέψαμε πολύ σε αυτό το κομμάτι από την ημέρα που ήρθε ο κόουτς. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να σκοράρουμε. Αλλά πολλές φορές κάνουμε 30 τελικές και μπορεί να μην βάλουμε κανένα γκολ, μπορεί ένα ή δύο-τρία όπως έγινε σήμερα. Δεν είναι θέμα της επιθετικής λειτουργίας, αλλά και θέμα βραδιάς. Δεν θα το έλεγα ότι μας άγχωσε το ότι δεν σκοράρουμε. Σε κάθε παιχνίδι ξέρουμε ότι θα κάνουμε ευκαιρίες. Είμαστε λίγο άτυχοι ή ίσως στην τελική προσπάθεια δεν είμαστε τόσο συγκεντρωμένοι. Και οι φάσεις που χάνουμε θα πάνε στο στόχο και θα βρεθεί ο τερματοφύλακας ή κάποιος άλλος όπως στην ευκαιρία του Γκερέρο».