Κοιτάξτε την στα μάτια!

Ο Ολυμπιακός οφείλει μια σπουδαία εμφάνιση στους δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους του που θα κατακλύσουν το Καραϊσκάκη. 

Κοιτάξτε την στα μάτια!

Ήρθε λοιπόν η στιγμή. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σε ένα ματς-τελικό στο Καραϊσκάκη τη Μίλαν. Ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ματς, που μπορεί να φέρει μια ακόμη ιστορική πρόκριση στο μεγάλο λιμάνι. Ένα ματς βγαλμένο από τα όνειρα όλων των φιλάθλων του...

Οι «ροσονέρι» μπορεί να μην βρίσκονται και στην καλύτερη περίοδο της ιστορίας τους, αλλά δεν παύουν να αποτελούν μια παραδοσιακή δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δεν είναι φόβητρο για τον Ολυμπιακό, αλλά και μια πρόκριση σε βάρος των Ιταλών θα είναι τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο και θα προσθέσει μία ακόμη «χρυσή» σελίδα στην «ερυθρόλευκη» ιστορία.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το αποψινό ματς. Ο Ολυμπιακός έχει ένα μεγάλο «θέλω». Θέλει και αξίζει να προκριθεί στην επόμενη φάση με βάση τη συνολική εικόνα του στους ομίλους. Είναι απόλυτα δικαιολογημένο να αισθάνεται ότι άξιζε κάτι παραπάνω στα παιχνίδια με την Μπέτις, ενώ ακόμα και στο Μιλάνο στάθηκε στο ύψος της ιστορίας του στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Καθαρά αγωνιστικά μιλώντας, οι Πειραιώτες ψάχνουν οπωσδήποτε ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα απλοποιήσει σίγουρα την κατάσταση. Ένα γκολ σε καίριο χρονικό σημείο, θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό να αποβάλλει το άγχος, το οποίο αναμενόμενα θα έχει, ενώ θα του δώσει επιπλέον κίνητρο για να φτάσει και στο δεύτερο γκολ. Από εκεί και πέρα, η ευθύνη επαφίεται στην αμυντική σύνεση που θα δείξει, απέναντι σε μία γραμμή κρούσης που επουδενί δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

Στο «καυτό» Καραϊσκάκη, πάντως, απόψε μία αποστολή έχει: Να κοιτάξει τη Μίλαν στα μάτια και να δώσει μια σπουδαία παράσταση για τους δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους που θα κατακλύσουν το φαληρικό γήπεδο. Ο κόσμος θα είναι μαζί του έτσι και αλλιώς...