Ομάρ: «Μπορούμε, το δείξαμε και στο Μιλάνο»

Ο Νορβηγός μπακ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου στη μικτή ζώνη και αναφέρθηκε στις πολλές χαμένες ευκαιρίες του φετινού Ολυμπιακού, ενώ έδωσε το σύνθημα ενόψει Μίλαν.

Ομάρ: «Μπορούμε, το δείξαμε και στο Μιλάνο»

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί ήταν από τους διακριθέντες ανασταλτικά στην αναμέτρηση με την Μπέτις. Ο Νορβηγός μπακ του Ολυμπιακού μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το ματς της Ανδαλουσίας και φυσικά αναφέρθηκε στις πολλές χαμένες ευκαιρίες των Πειραιωτών τη φετινή χρονιά:

«Τι φταίει που χάνουμε τόσες ευκαιρίες, που είμαστε καλύτεροι στα περισσότερα ματς αλλά δεν παίρνουμε πάντα αυτά που δικαιούμαστε; Νομίζω ότι είναι μίξη ατυχίας και μη αποτελεσματικότητας από την πλευρά μας. Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, εφαρμόσαμε νομίζω πολύ καλά το πλάνο του προπονητή μας, και αυτό βγήκε στο γήπεδο καθώς πετύχαμε από την αρχή βασικούς στόχους που είχαμε θέσει για να κάνουμε το παιχνίδι που έπρεπε», δήλωσε αρχικά ο αμυντικός των «ερυθρολεύκων», και στη συνέχεια συνέχισε:

«Δεν είχαμε πρόβλημα με την μπάλα να είναι στα πόδια των παικτών της Μπέτις. Ουσιαστικά είχαμε σχεδιάσει το παιχνίδι μας έτσι, με την Μπέτις να έχει την μπάλα αλλά να μην απειλεί ξέραμε πως θα μας παρουσιαστούν οι ευκαιρίες να βγούμε στην αντεπίθεση και να βρούμε ευκαιρίες. Και βρήκαμε μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, και στο 0-0 αλλά και μετά το γκολ που δεχθήκαμε. Δυστυχώς όμως δεν μπορέσαμε να κάνουμε ένα γκολ για να πάρουμε αποτέλεσμα».

Ο Ομάρ, εν συνεχεία, έδωσε τη δική του εξήγησή για το φαινόμενο των χαμένων ευκαιριών, ενώ τόνισε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί με αντίπαλο τη Μίλαν:

«Δεν εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες μας. Σε όλα σχεδόν τα ματς είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλο, παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο αλλά δεν εκμεταλλευόμαστε όσο πρέπει τις ευκαιρίες που δημιουργούμε. Και είναι τόσες πολλές. Όπως είπα και στην αρχή θεωρώ ότι είναι μίξη ατυχίας και μη αποτελεσματικότητας. Πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Τώρα με την Μίλαν πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει. Αν το 50% των ευκαιριών που κάνουμε σε κάθε ματς το εκμεταλλευτούμε τότε είμαι σίγουρος πως θα προκριθούμε. Και βέβαια μπορούμε να περάσουμε, μπορούμε να κερδίσουμε με δύο γκολ διαφορά την Μίλαν, να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Δεν γίνεται πάντα να είμαστε άτυχοι και μη αποτελεσματικοί. Μπορούμε να προκριθούμε. Η Μίλαν είναι ένας τεράστιος σύλλογος, μια πολύ καλή ομάδα όμως πιστεύουμε στις δυνατότητες μας για την πρόκριση. Δείξαμε και στο πρώτο ματς στο Μιλάνο πως μπορούμε, δείξαμε και με την Μπέτις πως έχουμε την ομάδα που μπορεί να πετύχει τους στόχους της. Έχουμε την ποιότητα να κάνουμε αυτό που πρέπει για να επικρατήσουμε της Μίλαν».