Ας τα βάλει τουλάχιστον στη Μίλαν

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι ικανοποιημένος από την εικόνα του στην Ευρώπη, αλλά έχει αδικήσει τον εαυτό του παίζοντας σε έναν όμιλο επιπέδου Champions League.

Ας τα βάλει τουλάχιστον στη Μίλαν

Οι εκτός έδρας υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στο Europa League ολοκληρώθηκαν στη Σεβίλλη. Οι Πειραιώτες μπορούν να χαμογελούν διότι στάθηκαν καλά και στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν", το οποίο είναι πολύ δύσκολο γήπεδο και κατάφεραν να κοιτάξουν τη Μπέτις στα μάτια. Το έκαναν και στο "Σαν Σίρο", αλλά και από εκεί έφυγαν με άδεια χέρια.

Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει την τελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει έναν μίνι απολογισμό. Η ομάδα του Πειραιά έχει σταθεί αξιοπρεπέστατα σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στα περισσότερα παιχνίδια και θα μπορούσε να έχει διαφορετική τύχη σε αυτόν τον όμιλο.

Όλο το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι το γκολ. Αν μπορούσε να σκοράρει τα πάντα θα ήταν αλλιώς. Ένας επιθετικός να έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα θα είχε αλλάξει όλη την ιστορία. Αν θυμηθούμε το πρώτο παιχνίδι με τη Μπέτις και εκεί ο Ολυμπιακός είχε αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Το ίδιο έγινε και στη Σεβίλλη. Αφού και στο 0-0 και στο 1-0 υπήρχαν στιγμές που θα μπορούσε να σκοράρει και να τα έχει αλλάξει όλα.

Ακόμα και με τη Μίλαν στο Μιλάνο ένας επιθετικός θα μπορούσε να έχει αλλάξει την ιστορία. Στον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή δημιουργούνται δύο συναισθήματα. Το ένα έχει να κάνει με την ικανοποίηση πως η ομάδα στην Ευρώπη έχει σταθεί εξαιρετικά σε όλα τα ματς. Έχει παίξει ωραίο ποδόσφαιρο σε πολύ μεγάλα διαστήματα με αντιπάλους πολύ υψηλού επιπέδου.

Από την άλλη μπορούν να αισθάνονται αδικημένοι. Και αδικημένοι από τον ίδιο τους τον εαυτό. Γιατί το καλό ποδόσφαιρο δεν το αξιοποίησαν. Θα μπορούσαν να έχουν πάρει ακόμα και την πρόκριση και να βρίσκονται στη θέση της Μπέτις. Μπορεί να είναι υποθετικά όλα αυτά, αλλά ο Ολυμπιακός έφυγε από τη Σεβίλλη σκασμένος που δεν πήρε κάτι. Επί της ουσίας οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αδικήσει τον εαυτό τους και την προσπάθεια που έχουν κάνει.

Μπροστά τους, ωστόσο, υπάρχει ακόμα μία ευκαιρία, αυτής στις 13 Δεκεμβρίου κόντρα στη Μίλαν. Εκεί βρίσκονται ενώπιον μία μεγάλης πρόκλησης να περάσουν το εμπόδιο μίας ιστορικής ομάδας με βαριά φανέλα. Και για τον Μαρτίνς και για την ομάδα είναι πρόκληση να κάνει κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Τουλάχιστον εκεί ας τα βάλουν τα δύο γκολ που χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να προκριθεί στους "32".