«Φωνάζει» για γκολτζή και ο Γενάρης έρχεται!


Ο Ολυμπιακός τα έκανε όλα μια χαρά μέχρι να φτάσει απέναντι στον Ρόμπλες, αλλά έδειξε ξανά για ποιο λόγο η διοίκηση έχει βγει στην αγορά για να φέρει έναν «κίλερ» στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

«Φωνάζει» για γκολτζή και ο Γενάρης έρχεται!

Δύο γκολ από στατικές φάσεις στο Περιστέρι. Κανένα γκολ στην Σεβίλλη παρά τις ευκαιρίες που έχασε (ειδικά με Μπουχαλάκη και Φορτούνη). Ένα τσουβάλι χαμένες ευκαιρίες με τον Παναθηναϊκό. Σε μικρότερο βαθμό χαμένες φάσεις στο Χαριλάου. Αν πάμε και πιο πίσω θα αρχίσουμε να θυμόμαστε το ρεσιτάλ αστοχίας με τον ΠΑΟΚ, τον Φετφατζίδη στο ΟΑΚΑ κ.ο.κ.

Ας μείνουμε όμως στα όσα συνέβησαν στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», εκεί όπου ο Ολυμπιακός δεν ένιωσε να «πνίγεται» από την Μπέτις. Αντιθέτως, οι Ανδαλουσιάνοι ίσως να εξεπλάγησαν με το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» τους προκάλεσαν ένα σωρό ανασταλτικά προβλήματα.

Μπορεί να έχασαν πέναλτι οι Ισπανοί, μπορεί να είχαν δοκάρι, μπορεί να σκόραραν με τον Κανάλες, όμως, αν το ματς ερχόταν 1-1 στην κεφαλιά του Σισέ στις καθυστερήσεις, ακόμη και οι ίδιοι οι Ανδαλουσιάνοι θα έκαναν λόγο για δίκαιη μοιρασιά.

Με τα "αν" όμως δεν γράφεται η ιστορία. Κατά συνέπεια, η ήττα στην Ισπανία μάς υπενθύμισε την ανάγκη που έχει ο Ολυμπιακός να βρει επειγόντως τον Γενάρη έναν επιθετικό που θα έχει μία σοβαρή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα.

Και επειδή στο λιμάνι ξέρουν τις ανάγκες τους, έχουν βγει εδώ και πολύ καιρό στην αγορά για να βρουν τον γκολτζή. Έναν γκολτζή που «φωνάζει» εδώ και περίπου τρεις μήνες ότι λείπει από το φετινό ρόστερ.

Σίγουρα η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου δεν είναι η ενδεδειγμένη για να βρεθούν σοβαρές περιπτώσεις. Συνήθως οι παίκτες που έχουν προσφέρει στον Ολυμπιακό πιάνοντας λιμάνι τον χειμώνα, ήταν ποδοσφαιριστές από την εγχώρια αγορά (βλέπε Τζιμπούρ, Ανσαριφάρντ).

Όσοι ήρθαν από τα… ξένα δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Ακόμη και ο Μιραλάς που εμφανίστηκε πέρσι στη χώρα μας, έφυγε σαν αποτυχημένος από τον Πειραιά.

Οπότε, δεν είναι και τόσο εύκολο το «σαφάρι» της χειμερινής περιόδου. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να βρει ό,τι καλύτερο μπορεί μεσούσης της σεζόν και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται τον τελευταίο καιρό. Και η προσπάθεια που γίνεται, είναι ο νέος φορ να έρθει έως τα Χριστούγεννα, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμος από 1η Ιανουαρίου.