Μπέτις - Ολυμπιακός 1-0: Έχασε... ευκαιρία, αλλά δε χάθηκε!

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 1-0 στην Ισπανία από την Μπέτις, δικαιούταν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, αδικήθηκε στο 80’ από τον α’ βοηθό (κακώς υπέδειξε οφσάιντ τον Φορτούνη), ωστόσο, το ευρωπαϊκό «οδοιπορικό» δεν έχει τελειώσει. Όλα για όλα για νίκη με 2-0 (ή πάνω από δύο γκολ διαφορά) με την Μίλαν στο Καραϊσκάκη και ραντεβού στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Μπέτις - Ολυμπιακός 1-0: Έχασε... ευκαιρία, αλλά δε χάθηκε!

Κρίμα κι άδικο για τον Ολυμπιακό που έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», αλλά ηττήθηκε με 1-0 με γκολ του Κανάλες στο 39’.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν αρκετές ευκαιρίες, τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Σα κράτησε όταν χρειάστηκε όρθιο τον Ολυμπιακό (μεταξύ άλλων έπιασε πέναλτι), ωστόσο, λίγο η αναποτελεσματικότητα, λίγο η λανθασμένη υπόδειξη του α’ βοηθού στη φάση του Φορτούνη στο 80’ είχαν ως αποτέλεσμα να φέρουν την ήττα των «ερυθρολεύκων» στην Ισπανία. Μία ήττα που βάσει της εικόνας του δεν άξιζε.

Πλέον ο Ολυμπιακός θέλει νίκη με 2-0 (ή πάνω από δύο γκολ διαφορά) απέναντι στην Μίλαν στο Καραϊσκάκη για να ανανεώσει το ραντεβού του στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.


ΤΟΝ ΕΣΤΗΣΕ ΙΔΑΝΙΚΑ

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έβαλε τελικά τον Νάτχο πίσω από τον Φορτούνη. Επέλεξε να «δέσει» λίγο περισσότερο τα χαφ του από τη στιγμή που θα υπήρχε πολυκοσμία στον άξονα της μεσαίας γραμμής της Μπέτις.

Με τριάδα Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά πήγε στα χαφ ο Ολυμπιακός απέναντι σε Κανάλες, Καρβάλιο και Λο Σέλσο. Ο Μαρτίνς είχε και δύο αλλαγές στην άμυνα σε σχέση με την ενδεκάδα του Ατρομήτου, βάζοντας τον Ομάρ αντί του Τοροσίδη και τον Τσιμίκα αντί του Κούτρη. Ο Σα στα γκολπόστ και οι Βούκοβιτς – Σισέ στο κέντρο της άμυνας. Η επιθετική τριάδα αποτελούταν από τους Ναουέλ – Ποντένσε στα «φτερά» και ο Φορτούνης σε ρόλο κυνηγού.

Ουσιαστικά ο Μαρτίνς έστησε έναν Ολυμπιακό ιδανικά στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι έβαλε αρκετά ζόρια στον τρόπο ανάπτυξης και στην κυκλοφορία της μπάλας των Ανδαλουσιάνων, κάτι που αποτελεί ουσιαστικά το δυνατό σημείο της Μπέτις.

ΚΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με 7-6 τελικές υπέρ του Ολυμπιακού. Μπορεί όλες οι τελικές να μην θεωρούνται κραυγαλέες φάσεις, ωστόσο, τις μεγαλύτερες φάσεις τις έκαναν οι «ερυθρόλευκοι». Η πρώτη με το σουτ του Μπουχαλάκη στο 6’, η δεύτερη με την «φωτοβολίδα» του Καμαρά στο 13’ και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός είχε προκαλέσει προβλήματα στην Μπέτις ήρθε το πέναλτι του Σισέ στον Μαντί για να βάλει «φωτιά» στο 17’.

Ευτυχώς όμως για τους Πειραιώτες που ο Σα κατέβασε τα ρολά στη διπλή προσπάθεια του Λεόν και έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να συνεχίσουν σε ένα καλό αγωνιστικό ρυθμό παρότι η στατιστική υπηρεσία έδειχνε την Μπέτις με υψηλότερα ποσοστά κατοχής (62-38% έληξε το α’ μέρος).

Οι Ισπανοί είχαν αρχίσει να εκνευρίζονται με τον τρόπο που πίεζε ο Ολυμπιακός, είχαν αρχίσει να χάνουν πιο εύκολα απ’ ό,τι περίμεναν την μπάλα και θα επικρατούσε ο… κακός χαμός αν ο Μπουχαλάκης έβρισκε δίχτυα στην τεράστια ευκαιρία του 29ου λεπτού.

Τελικά, αντί να σκοράρει ο Ολυμπιακός, σκόραρε η Μπέτις με τον Κανάλες στο 39’ σε μία φάση που η αλήθεια είναι στο ξεκίνημά της δεν «μύριζε» γκολ. Ακόμα και με το 1-0 εις βάρος τους οι παίκτες του Μαρτίνς, είχαν μία ακόμη τεράστια ευκαιρία με τον εξαιρετικό στο α’ μέρος Φορτούνη (43’) που έδιωξε πάνω από τη γραμμή ο Μαντί και το καλοχτυπημένο φάουλ του Κώστα στο 45’ που έδιωξε δύσκολα ο Ρόμπλες.

Σκορ α’ ημιχρόνου στο 1-0, ένα σκορ που ήταν άδικο με βάση την εικόνα των «ερυθρολεύκων».

ΤΟ ΠΗΓΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΕΩΣ ΤΟ 80’

Με το υπέρ της 1-0 η Μπέτις κοίταξε στο δεύτερο ημίχρονο να πάει το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Να κυκλοφορήσει την μπάλα αρκετά, ορισμένες φορές γύρισε και την μπάλα πίσω στον Ρόμπλες για να «ροκανίσει» τον χρόνο, ενώ έδειχνε σε ορισμένες περιπτώσεις να εκνευρίζει τους «ερυθρόλευκους» και με κάποια φάουλ στη μεσαία γραμμή.

Οι Ισπανοί ήταν αυτοί που πλησίασαν κοντά στο γκολ με το σουτ του Σανάμπρια στο δοκάρι στο 59’ χωρίς ωστόσο να είναι και τόσο αφόρητοι στην πίεση που ασκούσαν.

Για αυτό το λόγο, ο Μαρτίνς έβαλε πριν τη μία ώρα αγώνα τον Γκερέρο αντί του Μπουχαλάκη, έβαλε τον Φορτούνη στην κλασική του θέση και τον Ισπανό σε ρόλο φορ μήπως κατάφερνε και απειλούσε την εστία του Ρόμπλες, όμως, ο Ισπανός έδειξε εμφανώς επηρεασμένος από την απουσία του.

Ο δε Ποντένσε έμεινε από… βενζίνη στο τελευταίο μισάωρο και δεν μπορούσε να δώσει τις βοήθειες που θα ήθελε ο προπονητής του. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Μαρτίνς έριξε στη μάχη και τον Νάτχο για να δώσει μία «τόνωση» στο δημιουργικό κομμάτι και κάπου εκεί άρχισαν να ζώνουν τα φίδια την Μπέτις.

ΛΑΘΟΣ ΟΦΣΑΪΝΤ ΣΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ, ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΣΙΣΕ

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς κυλούσε κατά κάποιο τρόπο ήρεμα και μετά το «ξέσπασμα» του ρέφερι Καράσεφ που μοίραζε σαν καραμέλες τις κάρτες στο πρώτο 25λεπτο εις βάρος των «ερυθρολεύκων», ήρθε μία λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ από τον α’ βοηθό Ντεμέσκο στο 80’ για να βάλει «φρένο» στην προσπάθεια του Φορτούνη που έβγαινε απέναντι στον Ρόμπλες.

Ήταν μία φάση που φάνηκε ο Θεσσαλός χαφ να καλύπτεται στο βάθος από τον Σίντνεϊ.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν τα παράτησε και στο τελευταίο 5λεπτο ανέβηκε αρκετά προς την περιοχή της Μπέτις πιέζοντας για την ισοφάριση. Στη φάση διαρκείας του 88’ δεν κατάφερε να σκοράρει (σουτ του Βούκοβιτς άουτ), ενώ γλίτωσε χάρη στον Σα το 2-0 στη διπλή απόκρουση του 89ου λεπτού στα σουτ των Σανάμπρια και Ινούι.

Ωστόσο, λίγο έλειψε ο Σισέ στο 93’ να χαρίσει με κεφαλιά στον Ολυμπιακό τον βαθμό της ισοπαλίας και να πάει στον «τελικό» με την Μίλαν, κυνηγώντας απλώς μία νίκη και με… μισό μηδέν.

Μικρογραφία

Γήπεδο: Μπενίτο Βιγιαμαρίν
Μπέτις-Ολυμπιακός 1-0
Σκόρερ: 39’ Κανάλες
Κίτρινες: 29’ Μπάρτρα, 73’ Μαντί, 75’ Σανάμπρια, 87’ Κανάλες - 17’ Σισέ, 23’ Ναουέλ, 25’ Μπουχαλάκης, 82’ Ελαμπντελαουί.
ΜΠΕΤΙΣ (Κίκε Σετιέν): Ρόμπλες, Μαντί, Μπάρτρα (74’ Γκαρθία), Σίντνεϊ, Κανάλες, Καρβάλιο, Λο Σέλσο, Τέγιο (83’ Μπαραγκάν), Φίρπο, Σανάμπρια, Λεόν (63’ Ινούι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε (82’ Νάτχο), Καμαρά, Μπουχαλάκης (58’ Γκερέρο), Ποντένσε, Ναουέλ (72’ Βρουσάι), Φορτούνης.