Μπέτις - Ολυμπιακός: Το «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» δεν είναι έδρα-φόβητρο

Η Μπέτις δεν είναι τόσο δυνατή στο γήπεδό της όσο έξω από αυτό κι ο Ολυμπιακός έχει πολλά παραδείγματα να μιμηθεί απόψε.

Μπέτις - Ολυμπιακός: Το «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» δεν είναι έδρα-φόβητρο

Η Μπέτις είναι μία πολύ ισχυρή ομάδα με συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα και με ικανότητα να τα βάλει με οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα λόγο να φοβηθεί απόψε το «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», διότι κάθε άλλο παρά η συγκεκριμένη έδρα μπορεί να αποτελέσει φόβητρο για τους φιλοξενούμενους. Το λένε τα ίδια τα αποτελέσματα της Μπέτις.

Στην Ευρώπη φέτος οι Ισπανοί νίκησαν μεν την Ντουντελάνζ με 3-0, μόνο που δυσκολεύτηκαν αρκετά και σκόραραν στο δεύτερο ημίχρονο. Ενώ δεν μπόρεσαν να επικρατήσουν της Μίλαν, στο πρόσφατο 1-1.

Στη La Liga η εικόνα είναι παρόμοια. Στην πρεμιέρα γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 από την Λεβάντε, ενώ δε νίκησε ούτε την Αθλέτικ Μπιλμπάο (2-2), την Βαγιαδολίδ (0-1) και την Θέλτα (3-3). Οι μόνες νίκες της ήταν με 1-0 επί της Σεβίλλης και της Λεγανές.

Αλλά και στην περσινή σεζόν που η Μπέτις έκανε εξαιρετική πορεία και βγήκε στην Ευρώπη, το χρωστάει στους βαθμούς πού πήρε μακριά από το γήπεδό της. Από όλες τις ισχυρές ισπανικές ομάδες έχασε στην έδρα της και μάλιστα με βαριά σκορ. Από την Βαλένθια 6-3, από την Μπαρτσελόνα 5-0, από την Ρεάλ 5-3! Έχασε και από την Ατλέτικο με 1-0, ενώ έφερε 2-2 με την Σεβίλλη και δεν μπόρεσε να νικήσει ομάδες όπως η Σοσιεδάδ, η Χιρόνα, η Χετάφε. Σχεδόν όλες οι νίκες της ήταν στο γκολ, ενώ άνετες ήταν μόνο επί της Λεβάντε (4-0) και Εσπανιόλ (3-0). Επαναλαμβάνουμε, σε μία σεζόν που ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών.

Και την τελευταία φορά που είχε βγει στην Ευρώπη η ομάδα της Ανδαλουσίας, την περίοδο 2013-14, είχε κάνει αξιόλογη πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ, όχι όμως με τη δύναμη της έδρας της, αλλά με αποτελέσματα μακριά από αυτήν. Στον όμιλο είχε φέρει 0-0 με την Λιόν και την Ριέκα ενώ είχε νικήσει 1-0 την Γκιμαράες. Στη συνέχεια απέκλεισε την Ρουμπίν Καζάν, αλλά στην Ισπανία το ματς είχε έρθει 1-1, ενώ αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Σεβίλλη χάνοντας 2-0 στην έδρα της, παρότι στο πρώτο ματς εκτός έδρας η Μπέτις είχε επικρατήσει με 2-0!

Είναι, τέλος, μία ομάδα που νίκησε για τελευταία φορά στο γήπεδό της φέτος στα τέλη Σεπτέμβρη την Λεγανές με 1-0 και έκτοτε έχει τρία παιχνίδια δίχως νίκη, το 0-1 από την Βαγιαδολίδ, το 3-3 με την Θέλτα και το 1-1 με την Μίλαν.