Αν κάνει ό,τι στην πρεμιέρα...

Ειδικής διαχείρισης είναι το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ισπανία. Το πρώτο ματς με την Μπέτις είναι το απόλυτο εγχειρίδιο.

Αν κάνει ό,τι στην πρεμιέρα...

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μία «γεμάτη» εμφάνιση στο Περιστέρι, σε ένα παιχνίδι στο οποίο είχε κυριαρχικό ρόλο στο γήπεδο από την αρχή μέχρι το τέλος, όπως συμβαίνει σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στη Σεβίλλη το βράδυ της Πέμπτης δεν θα είναι φυσικά ένα παιχνίδι σαν αυτά του ελληνικού πρωταθλήματος. Όχι μόνο επειδή η Μπέτις είναι καλύτερη ομάδα από τις ελληνικές, αλλά και για τον απλούστατο λόγο πως ο Ολυμπιακός σε αυτό το ματς θα κάνει κάτι που δεν έχει μάθει, δηλαδή να έχει βασικό στόχο την ισοπαλία.

Ας μην ξεχνάμε ό,τι έχει επισημανθεί από το τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής στον όμιλο του Europa League. Εάν ο Ολυμπιακός πάρει ισοπαλία στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν ή νικήσει με διαφορά ενός γκολ, είναι το ίδιο και το αυτό. Θα τον εξυπηρετήσει ώστε να θέλει απλή νίκη με την Μίλαν στις 12 Δεκεμβρίου στο Καραϊσκάκη για να πάρει την πρόκριση. ΜΟΝΟ αν νικήσει με διαφορά δύο γκολ θα περνάει και με ισοπαλία με την Μίλαν. Ενώ εάν ηττηθεί από την Μπέτις, θα χρειάζεται νίκη με δύο γκολ επί της Μίλαν για την πρόκριση.

Μια νίκη στην Ισπανία επί της Μπέτις με δύο γκολ διαφορά δεν την λες και εφικτό στόχο. Συνεπώς αυτό που ρεαλιστικά θα πρέπει να κυνηγήσει η ελληνική ομάδα στη Σεβίλλη είναι να μην ηττηθεί. Χρειάζεται λοιπόν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού από τα προηγούμενα της φετινής σεζόν, σε ένα ματς που μοιάζει περισσότερο από κάθε άλλο με εκείνο κόντρα στην Μπέτις στο Φάληρο, ειδικά από τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι είχαν μείνει με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Τσιμίκα.

Τότε ο Ολυμπιακός είχε κάνει το καλύτερο φετινό αμυντικό παιχνίδι του, με την Μπέτις να έχει την κατοχή της μπάλας - όπως συνηθίζει να κάνει σε κάθε ματς της - αλλά δίχως να δημιουργήσει σοβαρές ευκαιρίες ώστε να απειλήσει με γκολ. Κάτι αντίστοιχο θα είναι ιδανικό να καταφέρει η ελληνική ομάδα στον αγώνα που έχει μπροστά της. Να κρατήσει όσο μπορεί περισσότερο μακριά από την εστία της τους επιθετικούς της Μπέτις, πραγματοποιώντας ανασταλτικό ματς που θα αγγίζει το τέλειο. Και φυσικά να εκμεταλλευτεί κάποιες αντεπιθέσεις και τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει, κάτι που δεν έκανε στο πρώτο ματς παρότι είχε τις φάσεις για να φτάσει στο γκολ. Κάτι που θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο τον στόχο.

Είναι μια περίεργη αναμέτρηση που απαιτεί προσήλωση σε κάθε φάση και μεγάλη υπομονή. Σίγουρα όχι την αντίδραση που είχε ο Ολυμπιακός όταν ισοφαρίστηκε στο Σαν Σίρο από την Μίλαν και πήγε με μεγάλη βιασύνη να ξαναπάρει το προβάδισμα, χάνοντας τότε και την ισοπαλία, δεχόμενη άλλα δύο γκολ και ουσιαστικά δημιουργώντας αυτή την κατάσταση με τις πιθανές ισοβαθμίες που δεν τον ευνοούν στον συγκεκριμένο όμιλο.

Πέραν των άλλων στοιχείων που χρειάζεται ο Ολυμπιακός στον αγώνα με την Μπέτις είναι η εξυπνάδα. Και οδηγός από τα ματς που έχει δώσει στη φετινή χρονιά θα πρέπει να είναι το Ολυμπιακός-Μπέτις 0-0. Κανένα άλλο...