Ο θεός του ποδοσφαίρου τιμώρησε τον Λουτσέσκου και επιβράβευσε τον Μαρτίνς

Ο αλαζόνας Λουτσέσκου και ο προσγειωμένος Μαρτίνς πήραν στα δύο τελευταία ματς του Europa League αυτό που άξιζαν.

Ο θεός του ποδοσφαίρου τιμώρησε τον Λουτσέσκου και επιβράβευσε τον Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε επί της Ντουντελάνζ το βράδυ της Πέμπτης στο Καραϊσκάκη και κρατάει την τύχη στα χέρια του, ο ΠΑΟΚ επί της ουσίας αποχαιρέτησε την διοργάνωση με δεύτερη διαδοχική και, αυτή τη φορά, εκτός έδρας ήττα από την Βίντι.

Για όσους έχουν παρακολουθήσει από κοντά τις κινήσεις των Μαρτίνς και Λουτσέσκου το τελευταίο διάστημα γνωρίζουν ήδη ότι χθες το βράδυ αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Φυσικά, δεν αναφερόμαστε στη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων από τις αντιπάλους τους. Αυτή είναι δεδομένη. Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΠΑΟΚ είναι πολύ ποιοτικότερες ομάδες από τις αντιπάλους τους. Ωστόσο, η θεωρητική ανωτερότητα δεν κερδίζει από μόνη της παιχνίδια.

Χρειάζεται η κατάλληλη προετοιμασία, τύχη και φυσικά η σωστή νοοτροπία. Σε αυτό το σημείο έγκειται η διαφορά των δύο τεχνικών. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είχαν δύο συναπτές αναμετρήσεις με θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν δύο νίκες και οι Θεσσαλονικείς δύο ήττες. Πέρα από τους όποιους άλλους αγωνιστικούς παράγοντες που σίγουρα έπαιξαν το ρόλο τους, είναι σημαντικό να εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο ο Μαρτίνς και ο Λουτσέσκου προσέγγισαν τα συγκεκριμένα ματς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ξεγελάστηκε από το μέγεθος και την απειρία του αντιπάλου του στην Ευρώπη. Ακόμα και μετά το 0-2 στο Λουξεμβούργο ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνιζε διαρκώς τόσο σε δηλώσεις όσο και στους παίκτες του ότι το ματς στο Φάληρο θα είναι διαφορετικό, ότι απαιτεί σοβαρότητα και προσοχή από πλευράς των Πειραιωτών. Και επιβραβεύτηκε γι' αυτό.

Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ υποτίμησε την Βίντι. Βλέποντας ότι η ΑΕΚ την άφησε εκτός ομίλων Champions League, αλλά και ότι η ΜΠΑΤΕ την κέρδισε εκτός έδρας, ο «Δικέφαλος» ξεγελάστηκε, προσεγγίζοντας ειδικά το πρώτο παιχνίδι με αδικαιολόγητο τουπέ και το πλήρωσε. Το παραδέχτηκε άλλωστε και ο ίδιος ο Λουτσέσκου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι υποτιμήσαμε την Βίντι. Κερδίσαμε εύκολα στη Λευκορωσία και η ΜΠΑΤΕ κέρδισε την Βίντι και πιστεύαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε με την ίδια ευκολία. Την ίδια στιγμή η Βίντι δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση».

Ο θεός του ποδοσφαίρου τιμώρησε τον αλαζόνα Λουτσέσκου, γιατί παραβίασε τον κύριο άγραφο κανόνα του: Ποτέ μην υποτιμάς τον αντίπαλό σου. Η μπάλα θα τα φέρει έτσι, ώστε να το πληρώσεις...