Τελικός και στην Ισπανία! Ο Ολυμπιακός που μπορεί να κάνει άνω κάτω... βολέματα και ισοπαλίες!

Η Μπέτις μοιάζει «βολεμένη» στην κορυφή του ομίλου, αλλά θα πρέπει να μη χάσει από τον Ολυμπιακό, έστω κι αν λογικά θα περάσει ακόμη και με ήττα ενός γκολ!. Είναι σίγουρη; 
Τελικός και στην Ισπανία! Ο Ολυμπιακός που μπορεί να κάνει άνω κάτω... βολέματα και ισοπαλίες!

Αυτός ο Ολυμπιακός μπορεί όχι μόνο να νικήσει με διαφορά δύο γκολ την Μίλαν στην τελευταία αγωνιστική, αλλά να χρειάζεται απλά μια ισοπαλία με τους Ιταλούς στο Φάληρο, εφόσον έχει νικήσει την Μπέτις με πάνω από ένα γκολ στην Ισπανία στα τέλη Νοέμβρη. Διότι όλοι κάνουμε σενάρια για το τελευταίο παιχνίδι, μόνο που εάν οι Ισπανοί και οι Ιταλοί νομίζουν ότι βολεύτηκαν με την ισοπαλία τους, αυτός ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνω άνω κάτω και τα βολέματα και τις ισοπαλίες!

Δεν έγινε ξαφνικά υπερομάδα αυτή η απλώς... εξαιρετική ομάδα που δημιουργεί ο Ολυμπιακός, επειδή νίκησε 5-1 την Ντουντελάνζ (που τέτοια ήττα δεν έκανε ούτε από την Μίλαν ούτε από την Μπέτις, αλλά και σπάνια στην ιστορία της στην Ευρώπη έχει γνωρίσει τέτοιες συντριβές). Ούτε είναι εύκολο φυσικά ο πειραϊκός σύλλογος να πάει στην Ανδαλουσία και να κάνει «διπλό» φτάνοντας εκείνος στους 10 βαθμούς και έχοντας πλεονέκτημα έναντι της Μπέτις σε ενδεχόμενη τελική τριπλή ισοβαθμία στους 11. Διότι εκείνο το τρίτο γκολ της Μίλαν στο ματς του Σαν Σίρο ουσιαστικά αποκλείει τον Ολυμπιακό και σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας, αν οι κόκκινοι νικήσουν... μόνο με ένα γκολ διαφορά στην Ισπανία!

ΟΚ, ας μην το χοντραίνουμε. Ουσιαστικά η Μπέτις έχει ήδη περάσει και ο Ολυμπιακός αν πάρει αποτέλεσμα στην Ισπανία θα χρειάζεται απλή νίκη με την Μίλαν, αλλιώς θα πρέπει να την κερδίσει με 2-0. Κι επίσης ουσιαστικά η Μίλαν θα έρθει για το Χ στο Φάληρο.

Αλλά αυτός ο Ολυμπιακός που διαρκώς βελτιώνεται αμυντικά και αναπτύσσεται επιθετικά, μπορεί να κάνει τα πάντα. Να πάρει αποτέλεσμα στην Μπέτις, να νικήσει την Μίλαν με ένα ή και δύο ή και τρία γκολ, να καλύψει τις διαφορές στο ελληνικό πρωτάθλημα από τα υποτιθέμενα φαβορί - που έχουν χριστεί τέτοια πριν καν συμπληρωθεί το εν τρίτο του πρωταθλήματος.

Το παν για τον Ολυμπιακό είναι να κοιτάζει από εδώ και πέρα ΠΑΝΤΑ το επόμενο παιχνίδι. Να μην απλώνει το βλέμμα του παραπέρα. Διότι εάν ασχολείται αποκλειστικά με το επόμενο παιχνίδι, έχει τη δυνατότητα, την αξία παικτών, το πλάνο προπονητή και τη δύναμη του κόσμου, ώστε να κερδίζει αυτό το παιχνίδι και να πηγαίνει παρακάτω.

Το επόμενο παιχνίδι είναι με τον Παναθηναϊκό...