Μαρτίνς: «Άλλο βαθμό δυσκολίας το ματς με τον Παναθηναϊκό»

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναφέρθηκε στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ύστερα από την άνετη νίκη επί της Ντουντελάνζ.

Μαρτίνς: «Άλλο βαθμό δυσκολίας το ματς με τον Παναθηναϊκό»

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το 5-1 επί της Ντουντελάνζ ο Πορτογάλος τεχνικός, περασμένα μεσάνυχτα, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

-Μετά από πολύ καιρό ο Ολυμπιακός πέτυχε περισσότερα από δύο γκολ. Πόσο σημαντικό είναι για τη συνέχεια ότι σκοράρατε τόσες φορές;

Έχει να κάνει καθαρά με την αποτελεσματικότητα. Αν συγκρίνετε τα δύο ματς με την Ντουντελάνζ ήταν παρόμοια ως προς τη δημιουργία φάσεων, αλλά σήμερα ήμασταν πιο αποτελεσματικοί. Ανοίξαμε νωρίς το σκορ και στη συνέχεια οι ευκαιρίες μετατράπηκαν σε γκολ. Αυτό ήταν διαφορετικό. Θέλουμε να συνεχιστεί και να μην χαθεί, γιατί το χρειαζόμαστε. Σε πολλά ματς έχουμε την έλλειψη αποτελεσματικότητας και θέλουμε να συνεχιστεί. Όπως έχουμε κάνει έως τώρα, θέλουμε να δείξουμε την ποιότητα και παιχνίδι με παιχνίδι έχουμε δείξει ότι βελτιωνόμαστε.

-Τι ώθηση δίνει αυτό το αποτέλεσμα ενόψει Παναθηναϊκού;

Όσον αφορά στην αυτοπεποίθηση φυσικά και μας βοηθάει. Είναι θετικό να έρχεσαι από ένα θετικό αποτέλεσμα. Όσο για το κίνητρο υπήρχε ήδη στο μυαλό μας. Θέλει προσοχή το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Την Κυριακή θα αντιμετωπίσουμε έναν τελείως διαφορετικό αντίπαλο, θα έχει άλλου είδους δυσκολία. Σήμερα δεν ήταν τα πράγματα εύκολα, αλλά εμείς τα κάναμε εύκολα γιατί ήμασταν σοβαροί και σταθεροί. Πήραμε ένα αποτέλεσμα που μας δίνει αυτοπεποίθηση ενόψει ντέρμπι. Πρόκειται να παίξουμε ένα δύσκολο ματς απέναντι σε έναν οργανωμένο αντίπαλο και απαιτείται προσοχή.

-Τι μήνυμα θα στείλετε στον κόσμο ενόψει Παναθηναϊκού;

Όπως είπα και στους παίκτες μου νωρίτερα, θέλουμε να κερδίσουμε την Κυριακή, γιατί πέρα από το ότι είναι ένα ντέρμπι, θα πρόκειται και για τρεις σημαντικούς βαθμούς. Χρειαζόμαστε τη νίκη και το αποτέλεσμα. Ξέρουμε ότι ο κόσμος θα είναι στο πλευρό μας και εμείς από την πλευρά μας θα ανταποδώσουμε τη στήριξη αυτή, Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα και να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι αυτό.

-Ο Νάτχο είχε πιο οργανωτικά χαρακτηριστικά και ο Φορτούνης σε πιο ελεύθερο ρόλο. Αυτό είναι κάτι που θα το περιμένουμε και σε άλλα παιχνίδια;

Ο Κώστας έβαλε δύο γκολ γιατί είχε τις ευκαιρίες. Τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του Νάτχο βοήθησαν όπως είδαμε και ήταν αποτελεσματική η απόδοση μεταξύ τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι όταν θα παίζουν ο Γκιγιέρμε, ο Μπουχαλάκης και ο Τουρέ, δεν θέλουμε να βλέπουμε κάτι ανάλογο. Θέλουμε να εκμεταλλευόμαστε τα χαρακτηριστικά κάθε ποδοσφαιριστή. Κάνουμε ροτέισον και αυτός ο ανταγωνισμός τούς βοηθάει να εξελιχθούν και προσπαθούμε να πάρουμε από τον καθένα ό,τι μπορούμε.

-Ο τραυματισμός του Νάτχο είναι σοβαρός;

Θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες. Φυσικά και ανησυχώ, όπως και για τον Ναουέλ, αλλά και για τον Γκερέρο. Θέλουμε όλοι οι παίκτες να είναι καλά και να μην μειώνονται οι επιλογές μας. Δυστυχώς πρέπει να βρούμε λύσεις.

-Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο όμιλος, θα θέλατε να μας κάνετε μία εκτίμηση για το τι μπορεί να καταφέρει ο Ολυμπιακός;

Θα περιμένουμε έως την τελευταία αγωνιστική. Τα πράγματα είναι ισορροπημένα. Θα δούμε έως την τελευταία μέρα να δούμε ποιες ομάδες θα κερδίσουν την πρόκριση.