Τα σενάρια της πρόκρισης- Το συν και το πλην του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Ντουντελάνζ όμως η Μπέτις δεν του έκανε το χατίρι, αφού αν και προηγήθηκε επί της Μίλαν, τελικά οι Ιταλοί ισοφάρισαν και έβαλαν «φωτιά» στον όμιλο. 

Τα σενάρια της πρόκρισης- Το συν και το πλην του Ολυμπιακού

Την επόμενη αγωνιστική (29/11) ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στην Ισπανία την Ρεάλ Μπέτις και η Μίλαν θα υποδεχτεί στο «Σαν Σίρο» τη Ντουντελάνζ. Αυτή τη στιγμή η Μπέτις είναι πρώτη στη βαθμολογία με 8 βαθμούς και ακολουθούν Μίλαν και Ολυμπιακός με 7.

Τα σενάρια πρόκρισης:

Από τη στιγμή που η Μπέτις δεν νίκησε τη Μίλαν ο όμιλος πήρε φωτιά και οι τρεις ομάδες παίζουν για δύο εισιτήρια στις δύο αγωνιστικές που απομένουν. Ας δούμε ποια είναι τα σενάρια που στέλνουν τον Ολυμπιακό στους "32". Οι Πειραιώτες πηγαίνουν στις 29 Νοέμβρη στη Σεβίλλη να παίξουν με τη Μπέτις, ενώ η Μίλαν υποδέχεται τη Ντουντελάνζ. Αν ο Ολυμπιακός χάσει από την Μπέτις και η Μίλαν νικήσει τη Ντουντελάνζ τότε οι Ισπανοί θα ανέβουν στους έντεκα βαθμούς, ο Ολυμπιακός θα μείνει στους επτά και η Μίλαν θα είναι στους δέκα.

Σε αυτό το σενάριο ο Ολυμπιακός την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη Μίλαν. Αν χάσει από τη Μπέτις θα πρέπει να νικήσει με 2-0 τους "ροσονέρι" στο Φάληρο για να πάρει την πρόκριση. Σε περίπτωση που το ματς με τη Μίλαν λήξει 3-1 υπέρ του Ολυμπιακού και ισοφαριστεί το σκορ του Μιλάνου τότε θα μετρήσουν τα συνολικά γκολ.

Πάμε στο σενάριο ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει βαθμό στην Ισπανία και η Μίλαν νικήσει τη Ντουντελάνζ. Τότε οι "ροσονέρι" θα έχουν 10 βαθμούς, η Μπέτις 9 και ο Ολυμπιακός 8.Σε αυτό το σενάριο ο Ολυμπιακός θα θέλει μία απλή νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της Μίλαν στο Καραϊσκάκη για να περάσει στην επόμενη φάση. Θα φτάσει τους 11 βαθμούς και η Μίλαν θα είναι στους 10. Επί της ουσίας ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει στην Ισπανία και να ψάξει βαθμό. Το ματς στη Σεβίλλη στις 29 Νοεμβρίου είναι όλα τα λεφτά για τους Πειραιώτες.

Με δυο λόγια. Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα πως παίζει με τη Μίλαν στο γήπεδό του και το μειονέκτημα ότι δεν έχει άλλο ματς με Ντουντελάνζ, όπως έχουν οι αντίπαλοί του.

Βαθμολογία

1. Μπέτις 8 (6-2)

2. Μίλαν 7 (6-4)

3. Ολυμπιακός 7 (8-4)

4. Ντουντελάνζ 0 (1-11)