Ολυμπιακός-Ντουντελάνζ 5-1: Ξέσπασε και περιμένει τον ΠΑΟ

Επίδειξη δύναμης έκαναν οι Πειραιώτες που διέλυσαν τη Ντουντελάνζ και παραμένουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης. Δύο γκολ ο Φορτούνης και από ένα οι Λάζαρος, Τοροσίδης, Χασάν.

Ολυμπιακός-Ντουντελάνζ 5-1: Ξέσπασε και περιμένει τον ΠΑΟ

Ένας καταιγιστικός ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε περίπατο μία ευρωπαϊκή βραδιά. Οι Πειραιώτες έκαναν ό,τι ήθελαν τη Ντουντελάνζ στο "Γ. Καραϊσκάκης" και το 5-1 μοιάζει απόλυτα φυσιολογικό με δεδομένη την εικόνα που είχαν οι δύο ομάδες στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν σε καμία στιγμή να αντισταθούν, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" από την πρώτη στιγμή έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό στο ματς. Με δύο γκολ του Φορτούνη και από ένα του Λάζαρου, του Τοροσίδη και του Χασάν ο Ολυμπιακός πέτυχε τη δεύτερη νίκη του και έφτασε τους επτά βαθμούς στον όμιλο. Παραμένει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης κι ας μην του έκανε το χατίρι η Μπέτις να νικήσει για δεύτερη φορά τη Μίλαν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν ένα δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι και να πιέσουν τη Ντουντελάνζ μη αφήνοντας της κανένα περιθώριο αντίδρασης. Ίσως ούτε ο ίδιος να περιμένει αυτό που θα έβλεπε στο γήπεδο από τους ποδοσφαιριστές του. Οι «ερυθρόλευκοι μπήκαν στο γήπεδο με φοβερή ορμή και τρομερό πάθος. Η Ντουντελάνζ αν και έβγαλε μία διάθεση να κρατήσει και να κυκλοφορήσει τη μπάλα βρέθηκε γρήγορα με την πλάτη στον τοίχο. Στο 5' χάθηκε φοβερή ευκαιρία από τον Ολυμπιακό με τον Ποντένσε να μην μπορεί να σκοράρει από πλεονεκτική θέση. Το 1-0, όμως, έγινε δευτερόλεπτα αργότερα, όταν ο Καμαρά έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, ο Τοροσίδης μπήκε στην πορεία της μπάλας και με τακουνάκι την έστειλε στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει ψηλά και να κλέβει μπάλες με τη Ντουντελάνζ απλά να μην μπορεί ούτε καν να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια της. Στο 15' ο Τσιμίκας έκανε την συρτή σέντρα με τη μπάλα να φτάνει στο δεύτερο δοκάρι εκεί που ήταν ο Φορτούνης, ο οποίος με πλασέ σκόραρε για το 2-0. Κάπου εκεί φάνηκε να τελειώνουν τα πάντα, όμως οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς συνέχισαν να παίζουν με το πόδι στο γκάζι. Ο Φορτούνης ήταν αφηνιασμένος και οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν αντίδοτο για τον Θεσσαλό χαφ. Έτσι στο 26' έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Λάζαρος με ένα εκπληκτικό βολ-πλανέ έδιωξε την κακοδαιμονία που τον κυνηγάει και έκανε το 3-0. Το ματς είχε κι άλλο γκολ, ενώ ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού. Στο 36' ο Ποντένσε έκανε σέντρα από αριστερά και ο Φορτούνης με κεφαλιά "έγραψε" το 4-0, ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε χαθεί διπλή ευκαιρία με τον Φετφατζίδη και τον Ποντένσε. Με δεδομένη την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων το σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια ήταν απόλυτα φυσιολογικό.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πάρει τη μορφή της τυπικής διαδικασίας. Το 4-0 με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στους φιλοξενούμενους να διεκδικήσουν κάτι καλό. Και ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα στην επανάληψη. Είχε τον έλεγχο του αγώνα, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν λογικό να βγάλει λιγότερα τρεξίματα. Η ομάδα του Πειραιά έκανε συντήρηση δυνάμεων με τον Μαρτίνς να βγάζει από το παιχνίδι τον Φορτούνη και τον Νάτχο, δύο ποδοσφαιριστές που έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο και τους χρειάζεται για το ντέρμπι της Κυριακής.

Οι Πειραιώτες ακόμα κι έτσι έβγαζαν φάσεις απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε παραδοθεί στις ορέξεις των ποδοσφαιριστών του Πέδρο Μαρτίνς. Στο 69', πάντως, ο Σινάνι έκανε ωραία κίνηση έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού και με σουτ νίκησε τον Σα για να μειώσει σε 4-1. Η απάντηση ήταν άμεση από τους "ερυθρόλευκους" και στο 71' ο Τσιμίκας έκανε ωραίο γύρισμα από τα αριστερά στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Φετφατζίδης βρέθηκε σε εκείνο το σημείο, έκανε το σουτ, αλλά ο Χασάν του "έκλεψε" το γκολ, αφού τελευταία στιγμή έβαλε το πόδι του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 5-1. Κάπως έτσι οι Πειραιώτες νίκησαν με 5-1 τη Ντουντελάνζ και σημείωσαν τη δεύτερη νίκη τους στον όμιλο φτάνοντας τους επτά βαθμούς.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Ντουντελάνζ 5-1

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Αρντελεάνου (Τσεχία)

Σκόρερ: 6' Τοροσίδης, 15' Φορτούνης, 26' Λάζαρος, 36' Φορτούνης, 69' Σινάνι, 71' Χασάν

Κίτρινες: 48' Τοροσίδης, 49' Κρούσκα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Ρόντερικ, Σισέ, Τσιμίκας, Νάτχο (61' Τουρέ), Καμαρά, Φορτούνης (56' Χασάν), Ποντένσε, Ναουέλ (33' Φετφατζίδης), Χριστοδουλόπουλος.

ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ (Ντίνο Τόπμελερ): Μπονεφουα, Γιορντάνοφ, Σνελ, Πρεμπέ, Μελισέ, Μπίσεβατς, Κρούσκα (60' Γένσεν), Στολτζ (85' Στούπφ), Κουτουριέ, Τουρπέλ (73' Πέρεζ), Σινάνι.