Ολυμπιακός: Αυτό προσπαθεί να βελτιώσει ο Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού ξέρει πολύ καλά ότι θα πρέπει σιγά-σιγά να παίρνει γκολ από τις στατικές φάσεις. Πήρε σε Λουξεμβούργο και Πάτρα, αλλά μόλις δύο σε διάστημα σχεδόν δύο μηνών είναι ελάχιστα...

 

Ολυμπιακός: Αυτό προσπαθεί να βελτιώσει ο Μαρτίνς

Είναι ένας τομέας που τον έχει προβληματίσει. Είναι κάτι που προσπαθεί να το βελτιώσει όσο μπορεί ο Πέδρο Μαρτίνς με συνεχή δουλειά στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Στα γκολ από τις στατικές φάσεις αναφερόμαστε, στοιχείο που θέλει ο Πορτογάλος τεχνικός να βάλει (ή να ξαναβάλει για την ακρίβεια) πολύ δυνατά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν να σκοράρουν από φάουλ ή κόρνερ από τις αρχές Σεπτεμβρίου σε εκείνο το εντυπωσιακό 5-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Από τότε βρήκαν δίχτυα από στατική φάση στο Λουξεμβούργο και στην Πάτρα. Και τις δύο φορές ήταν το κεφάλι του Τοροσίδη που έδωσε τη λύση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς όμως τα θεωρεί πολύ λίγα τα δύο γκολ σε διάστημα δύο μηνών. Κι αυτό, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι ειδικά οι στατικές φάσεις μπορούν να δώσουν πολύτιμες λύσεις όταν “κολλήσει” ο Ολυμπιακός ως προς το δημιουργικό κομμάτι.

Για αυτό το λόγο λοιπόν στην τελευταία προπόνηση “τάραξε” τους παίκτες του στις κομπίνες σε φάουλ και σε κόρνερ, καθώς είναι πολύ πιθανό αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες περί μαζικής άμυνας της Ντουντελάνζ, να χρειαστεί να βρει λύσεις η ομάδα του Πειραιά μέσω των στατικών φάσεων...