Οι κίνδυνοι και τα κίνητρα για το ραντεβού με τη Ντουντελάνζ

Ούτε απλό είναι το ματς με την ομάδα του Τοπμέλερ, ούτε για να το παίρνει κανείς στην… πλάκα. Το έξτρα κίνητρο του Πέδρο Μαρτίνς.

Οι κίνδυνοι και τα κίνητρα για το ραντεβού με τη Ντουντελάνζ

Μπορεί να έχει δημιουργηθεί μία ατμόσφαιρα πως το παιχνίδι με τη Ντουντελάνζ είναι μία απλή ιστορία, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Για τον Ολυμπιακό η μεγαλύτερη παγίδα θα είναι να μπει στον αγωνιστικό χώρο πιστεύοντας πως θα πάρει το ματς με τη φανέλα και μόνο.

Η Ντουντελάνζ και η κάθε… Ντουντελάνζ αν δεν αντιμετωπιστούν με την ανάλογη σοβαρότητα και προσοχή είναι σίγουρο πως η ζημιά δεν απέχει και πολύ. Το ματς είναι παραπάνω σημαντικό απ’ όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως και θέλει και μεγαλύτερη προσοχή απ’ όσο φαίνεται.

Δεν υπάρχει, άλλωστε πιο τρανό παράδειγμα για τον φετινό Ολυμπιακό το ματς με τον Απόλλωνα που κρίθηκε με γκολ στο 90’. Αυτό και μόνο να σκεφτεί κανείς καταλαβαίνει ότι η ζημιά δεν είναι δύσκολο να γίνει ακόμα κι με έναν αντίπαλο του επιπέδου της Ντουντελάνζ.

Αυτό είναι το ένα σκέλος του αγώνα, διότι το άλλο έχει να κάνει με τα κίνητρα για τους Πειραιώτες. Δεν είναι λογικό να παίρνει κανείς στην… πλάκα ένα ευρωπαϊκό ματς. Ο Ολυμπιακός στοχεύει σε μία καλή πορεία στο Europa League και έχει ανάγκη την πρόκριση. Την έχει ανάγκη για να μαζέψει βαθμούς και να… κουβαλάει αυτή τη χρονιά στις κληρώσεις, διότι έχει ήδη χάσει μία καλή και έχει την κακή περσινή.

Μεγάλο κίνητρο έχει και ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει συμμετάσχει στους ομίλους του Europa League με Μαρίτιμο, Γκιμαράες και Ρίο Άβε, αλλά η πορεία του σταμάτησε εκεί. Δεν κατάφερε να προχωρήσει και θέλει και ο ίδιος να κάνει μία πρόκριση στο Europa League.