Προσοχή στη Ντουντελάνζ με τα δυο «διπλά» σε Κλουζ και Λέγκια

Τι «δείχνει» η Ντουντελάνζ στον Ολυμπιακό για το αυριανό «πονηρό» παιχνίδι

Προσοχή στη Ντουντελάνζ με τα δυο «διπλά» σε Κλουζ και Λέγκια

Το βασικό για τον Ολυμπιακό είναι να αντιμετωπίσει το ματς με την Ντουντελάνζ σαν ένα κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι κι όχι ως ένα ματς που θα το πάρει δίχως κόπο και έχοντας το μυαλό του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ευτυχώς ο Μαρτίνς και οι παίκτες του δείχνουν ότι έχουν ξεχωρίσει τα δύο παιχνίδια και αντιλαμβάνονται τη σημασία του καθενός ώστε ο Ολυμπιακός να μείνει σε τροχιά πρόκρισης στην Ευρώπη και να είναι κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα, παρά τα εξωαγωνιστικά εμπόδια που καλείται μονίμως να υπερπηδά στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ένα βασικό ζήτημα είναι να μην παρασυρθεί η πειραϊκή ομάδα από το γεγονός ότι κυριάρχησε στο παιχνίδι του Λουξεμβούργου και πήρε τη νίκη με ένα σκορ που δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης, καθώς είχε ευκαιρίες για πολύ πιο άνετη επικράτηση. Διότι η Ντουντελάνζ δεν είναι τόσο κακή ομάδα όσο εμφανίστηκε σε εκείνο το ματς ή την υποχρέωσε να δείξει ο Ολυμπιακός. Κι αυτό πρέπει να συμβεί στο αυριανό παιχνίδι, να είναι ο Ολυμπιακός τόσο καλός ώστε να μοιάζει η ομάδα από το Λουξεμβούργο ένα μικρό ευρωπαϊκό κλαμπ.

Η φετινή παρουσία της πρωταθλήτριας Λουξεμβούργου τόσο στο Europa League όσο και στη δική της Λίγκα δείχνει ξεκάθαρα κάποια πράγματα τα οποία οφείλει να έχει κατά νου ο Ολυμπιακός προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα και ζόρια ώστε να πάρει τους τρεις βαθμούς και να αρχίσει να ετοιμάζεται για τους τελικούς πρόκρισης με Μπέτις και Μίλαν, ανεξαρτήτως τι θα συμβεί στον μεταξύ τους αγώνα, αύριο την ίδια ώρα στην Σεβίλλη.

Η Ντουντελάνζ είναι μία ομάδα που μακριά από το γήπεδό της έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τα εντός έδρας! Στην Ευρώπη περίπου αντίστοιχα με 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες στο γήπεδό της και 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες όταν είναι φιλοξενούμενη. Ενώ στο Λουξεμβούργο έχει εντός έδρας 2 νίκες και 3 ήττες και εκτός έδρας 6 νίκες και 1 ισοπαλία!

Οι εκτός έδρας νίκες της στα προκριματικά του Europa League ήταν απέναντι σε δυνατές ομάδες όπως η Λέγκια Βαρσοβίας και η Κλουζ. Ενώ όσο και αυτή η... έρημη η Ρουζελάνζ πρέπει να είναι εντελώς...χωριό, δεν μπορείς να υποτιμήσεις μια ομάδα που στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι της έβαλε 9 τέρματα. (Ρουζελάνζ-Ντουντελάνζ 2-9, πριν από μερικές ημέρες).

Ένα άλλο στοιχείο με ενδιαφέρον και σημασία είναι ότι η Ντουντελάνζ δεν δέχτηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο και στους τρεις αγώνες της στον όμιλο. Ήταν στο 0-0 με την Μίλαν και τον Ολυμπιακό στο γήπεδό της, όπως και με την Μπέτις στην Ισπανία. Από τους Ιταλούς δέχτηκε στο δεύτερο μέρος ένα γκολ,από τον Ολυμπιακό δύο και από την Μπέτις τρία. Αλλά με την ισπανική ομάδα να δυσκολεύεται αρκετά να σκοράρει και να καθαρίζει το ματς με άλλα δύο τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ενώ η Ντουντελάνζ είχε κι αυτή τις ευκαιρίες της ώστε να πετύχει τέρμα και να ανοίξει το σκορ, βάζοντας κι άλλους μπελάδες στους Ανδαλουσιάνους.

Γενικά η ομάδα από το Λουξεμβούργο έχει δείξει ότι παραμένει ανταγωνιστική για αρκετή ώρα και ότι κουράζεται από την πίεση που δέχεται στο δεύτερο ημίχρονο. Συνεπώς ακόμη κι αν δεν έρθει το γρήγορο γκολ για τον Ολυμπιακό, η υπομονή είναι κυρίαρχο στοιχείο ώστε να κατακτηθεί η νίκη, να γίνει αυτό που επιτάσσει η λογική και να πάει η ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ντέρμπι της Κυριακής για άλλη μία νίκη μέσα στην ίδια εβδομάδα.