Μπέτις - Ντουντελάνζ: Το παράδειγμα προς αποφυγή για Μαρτίνς και Ολυμπιακό

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κάθε λόγο να κάνει για λίγο στην άκρη το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και να εστιάζει στο παιχνίδι με τους Λουξεμβούργιους στο Καραϊσκάκη (8/11, 22.00).

Μπέτις - Ντουντελάνζ: Το παράδειγμα προς αποφυγή για Μαρτίνς και Ολυμπιακό

Υπάρχει αρκετός κόσμος που θεωρεί ότι η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ντουντελάνζ θα είναι μία εύκολη υπόθεση για τους «ερυθρόλευκους». Μόνο που ο Μαρτίνς έχει εντελώς διαφορετική άποψη, έχοντας δει τους Λουξεμβούργιους, αλλά και έχοντας αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη ομάδα πριν από 15 βράδια.

Προφανώς και δεν ύψωσε τόσο μεγάλα εμπόδια η Ντουντελάνζ στο προ δύο εβδομάδων 0-2 του Ολυμπιακού στο «Ζοσί Μπαρτέλ». Από την άλλη, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» μετά από... 23 χαμένες τελικές προσπάθειες κατάφεραν να σκοράρουν, όπερ σημαίνει ότι κάτι η «κακοδαιμονία» τους, κάτι και ο αντίπαλος γκολκίπερ, είχαν ως αποτέλεσμα να φτάσουμε στην κεφαλιά του Τοροσίδη στο δεύτερο ημίχρονο από στατική φάση για να ανοίξει ο δρόμος για το διπλό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πλέον πλήρη εικόνα για την Ντουντελάνζ. Θεωρεί πρώτα απ’ όλα ότι το αυριανό ματς στο Καραϊσκάκη θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι συγκριτικά με αυτό στο Λουξεμβούργο.

Και συν τοις άλλοις έχει πάντοτε κατά νου το εξής: Η Ντουντελάνζ είναι μία ομάδα που με τον τρόπο που παίζει, με τον τρόπο που αγωνίζεται και με τον τρόπο με τον οποίο παρατάσσεται, προσπαθεί να «υπνωτίσει» πρωτίστως τον αντίπαλό της.

Στις 4 Οκτωβρίου η ομάδα του Τοπμέλερ ταξίδεψε στην Σεβίλλη για να αντιμετωπίσει την Μπέτις. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς εμφανίστηκαν οι Ανδαλουσιάνοι στο πρώτο ημίχρονο. Έπαιζαν σαν... κοιμισμένοι. Κι αυτό δεν είχε να κάνει με το ότι η Μπέτις βγήκε με τουπέ από τα αποδυτήρια, αλλά επειδή η Ντουντελάνζ είχε φροντίσει να πάει το παιχνίδι στο δικό τους αργό ρυθμό.

Λίγο κάποιες καθυστερήσεις, λίγο κάποιες... κλοτσιές παραπάνω, λίγο κάποια νεύρα που προκάλεσε στους παίκτες του Κίκε Σετιέν, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 0-0 στο «Benito Villamarin» και με μόλις δύο τελικές από πλευράς Μπέτις και αυτές με μακρινά σουτ που δεν βρήκαν καν εστία!

Αφήστε δε που οι Λουξεμβούργιοι «άγγιξαν» το 0-1 στο 2’ με ένα μακρινό σουτ του δεξιού τους μπακ (Ζορντανόφ).

Κάπως έτσι αναμένεται να εμφανιστεί η Ντουντελάνζ και στο Φάληρο. Θα κοιτάξει να σπάσει τα νεύρα των Πειραιωτών, να τους κοιμίσει και να πάει το παιχνίδι όσο μπορεί πιο μακριά στον δικό της εκνευριστικό ρυθμό, μήπως καταφέρει να αποσπάσει τον πρώτο της βαθμό στους ομίλους. Για όλα αυτά βεβαίως έχει προετοιμαστεί κατάλληλα ο Πέδρο Μαρτίνς.