Europa League: Πανηγυρικά στην 8άδα Μίλαν και Γουέστ Χαμ

Μίλαν και Γουέστ Χαμ απέκλεισαν τις Σλάβια Πράγας (1-3) και Φράιμπουργκ (5-0) αντίστοιχα και «σφράγισαν» την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Europa League. Τα αποτελέσματα των ρεβάνς της φάσης των «16» της διοργάνωσης.

Europa League: Πανηγυρικά στην 8άδα Μίλαν και Γουέστ Χαμ

Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Europa League «σφράγισε» η Μίλαν. Οι «ροσονέρι» μετά τη νίκη τους με 3-2 επί της Σλάβια Πράγας στο πρώτο μεταξύ τους ματς στην Ιταλία για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, κέρδισαν και σήμερα εκτός έδρας τους Τσέχους στη ρεβάνς με 3-1 και περιμένουν πλέον την αυριανή (15/3) κλήρωση στη Νιόν για να μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους στο θεσμό.

Το ματς στην Πράγα ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τη Σλάβια, αφού στο 20’ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χόλες. Οι «ροσονέρι» εκμεταλλεύτηκαν εν συνεχεία το αριθμητικό πλεονέκτημα και σκόραραν δις σε διάστημα δύο λεπτών με τους Πούλισικ (34’) και Λόφτους – Τσικ (36’), πριν φτάσουν τελικά και στο 0-3 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Ραφαέλ Λεάο, βάζοντας έτσι ένα πρόωρο τέλος στην υπόθεση πρόκριση.

Στην επανάληψη η Σλάβια μείωσε σε 1-3 με τον Γιούρασεκ (84’), αλλά και η Μίλαν πανηγύρισε στο φινάλε την πρόκριση για την 8άδα.

Εκεί θα βρίσκεται και η Γουέστ Χαμ. Αν και είχε ηττηθεί με 1-0 από τη Φράιμπουργκ στο πρώτο παιχνίδι, στη ρεβάνς του Λονδίνου διέλυσε τους Γερμανούς με το εμφατικό 5-0 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση. Ο Μοχάμεντ Κούντους πέτυχε δύο γκολ για τα «σφυριά» και από ένα οι Πακετά, Μπόουεν και Κρέσγουελ.

Τέλος, η Μπενφίκα κέρδισε 1-0 τη Ρέιντζερς μέσα στο «Άιμπροξ» και την απέκλεισε, ενώ την πρόκριση εξασφάλισε και η Μαρσέιγ, η οποία παρότι ηττήθηκε 3-1 από τη Βιγιαρεάλ είχε κερδίσει το πρώτο παιχνίδι με 4-0.

Το προφίλ των επαναληπτικών της φάσης των «16» του Europa League:

ΠΕΜΠΤΗ (14/3)

Ρέιντζερς - Μπενφίκα (2-2) 0-1

Σλάβια Πράγας - Μίλαν (2-3) 1-3

Βιγιαρεάλ – Μαρσέιγ (0-4) 3-1

Γουέστ Χαμ – Φράιμπουργκ (0-1) 5-0

22.00: Αταλάντα - Σπόρτινγκ Λισαβόνας (1-1), Λεβερκούζεν – Καραμπάγκ (2-2), Μπράιτον – Ρομα (0-4), Λίβερπουλ - Σπάρτα Πράγας (5-1)

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα.
**Με έντονα οι ομάδες που προκρίθηκαν.