Europa League: Ανοιχτοί λογαριασμοί για Φέγενορντ και Ρόμα, προβάδισμα η Σπόρτινγκ

Φέγενορντ και Ρόμα έμειναν στο 1-1 στην Ολλανδία στον πρώτο αγώνα για το πλέι-οφ του Europa League και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση. Μεγάλη νίκη η Σπόρτινγκ με 3-1 επί της Γιουνγκ Μπόις. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων.

Europa League: Ανοιχτοί λογαριασμοί για Φέγενορντ και Ρόμα, προβάδισμα η Σπόρτινγκ

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η πρώτη μάχη ανάμεσα στη Φέγενορντ και τη Ρόμα για τα πλέι οφ του Europa League. Οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 1-1 στην Ολλανδία και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, ενόψει του επαναληπτικού στο «Ολίμπικο» της Ρώμης την επόμενη εβδομάδα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Φέγενορντ μπήκε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45’) με το τέρμα που σημείωσε ο Παϊσάο. Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους. Στην επανάληψη η Ρόμα ανέβασε την απόδοσή της και στο 67’ κατάφερε τελικά να φτάσει στην ισοφάριση με τον Λουκάκου (67’). Στα εναπομείναντα λεπτά της συνάντησης και οι δύο ομάδες κυνήγησαν ένα δεύτερο γκολ, αλλά οι επιθετικές τους προσπάθειες πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Την ίδια στιγμή, η Σπόρτινγκ έπαιρνε μία μεγάλη νίκη στη Βέρνη με 3-1 επί της Γιουνγκ Μπόις που την φέρνει αγκαλιά με την είσοδό της στον επόμενο γύρο πριν τον επαναληπτικό στη Λισαβόνα. Τα «λιοντάρια» άνοιξαν το σκορ στο 31’ με το αυτογκόλ του Αμέντα, πριν διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 41’ με τον Γιούκερες. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2 στο 42’ με τον Ούγκρινιτς, αλλά στο 48’ ο Ινάσιο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-3 για την Σπόρτινγκ.

Πέραν αυτών, ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση άφησαν και η Μαρσέιγ με την Σαχτάρ Ντόνετσκ που αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 σε ένα εντυπωσιακό σε εξέλιξη ματς στο Αμβούργο. Ο Ομπαμεγιάνγκ άνοιξε το σκορ για τη γαλλική ομάδα στο 64’, αλλά οι Ουκρανοί απάντησαν στο 68’ με τον Ματβιγιένκο. Οι Μαρσεγιέζοι έφτασαν στο 1-2 με τον Ντιαγέ στο 90’, αλλά η Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι και με τον Εγκινάλντο να βρίσκει δίχτυα στο 93’ πέτυχε το 2-2.

Τέλος, προβάδισμα πρόκρισης εξασφάλισε η Γαλατασαράι που νίκησε 3-2 τη Σπάρτα Πράγας στην Κωνσταντινούπολη. Οι Τσέχοι ισοφάρισαν δύο φορές στο παιχνίδι, αλλά οι Τούρκοι πέτυχαν τελικά και τρίτο γκολ με τον Μάουρο Ικάρντι να σκοράρει στο 91’.

Τα αποτελέσματα των πλέι οφ του Europa League
ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (15/2)
Φέγενορντ – Ρόμα 1-1
Γιουνγκ Μπόις – Σπόρτινγκ 1-3
Γαλατασαράι – Σπάρτα Πράγας 3-2
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Μαρσέιγ 2-2

22.00: Μίλαν – Ρεν, Λανς – Φράιμπουργκ, Μπενφίκα – Τουλούζ, Μπράγκα – Καραμπάγκ.

*Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα (22/2).