Αταμάν: «Έχουμε πολύ καλή ομάδα με υψηλούς στόχους, επιστρέφει και ο Παπαπέτρου μετά τη Μονακό»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, αναφέρθηκε στο κλίμα που υπάρχει στους «πράσινους» ενόψει και του αγώνα με τη Μονακό (11/1, 21:15), ενώ προανήγγειλε και την επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου.

Αταμάν: «Έχουμε πολύ καλή ομάδα με υψηλούς στόχους, επιστρέφει και ο Παπαπέτρου μετά τη Μονακό»

Στο παιχνίδι με τη Μονακό (11/1, 21:15) έχει στρέψει το βλέμμα του ο Παναθηναϊκός, μετά τη νίκη επί της Αναντολού Εφές στο «ΟΑΚΑ». Ο προπονητής των «πρασίνων», Εργκίν Αταμάν, μίλησε για το καλό κλίμα που υπάρχει στο σύλλογο, ενώ προανήγγειλε και την επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου στη δράση.

«Είναι η Euroleague και κάθε παιχνίδι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε ως τελικό. Στο τέλος της κανονικής περιόδου, ενδεχομένως μια νίκη να μας κρατήσει στην πρώτη τετράδα ή στα play-offs και αντίθετα αν συμβεί το αντίθετο να μείνουμε εκτός. Πρέπει να παίζουμε πάντα σαν να είναι τελικό και πρέπει να είμαστε συνέχεια συγκεντρωμένοι. Κάθε ματς είναι διαφορετικό, είναι διαφορετικοί αντίπαλοι αλλά όταν παίζουμε στο ΟΑΚΑ παίρνουμε πολλή ενέργεια και μεγάλο κίνητρο για να κερδίζουμε προκειμένου να ικανοποιούμε και τους φιλάθλους που έρχονται και μας συμπαραστέκονται», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Κάθε ομάδα έχει διαφορετική προοπτική. Τακτικά η Μονακό είναι λίγο πολύ ίδια με την Εφές. Επικίνδυνη στην περιφέρεια με τους Μάικ Τζέιμς, Τζόρνταν Λόιντ, Άλφα Ντιάλο. Είναι σκόρερ, καλοί δημιουργοί, ενώ κάνουν πολύ καλή δουλειά και οι ψηλοί της ομάδας. Τόσο στα ριμπάουντ όσο και στην άκυνα. Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για να προετοιμάσουμε κάτι ειδικό γι' αυτό το ματς αλλά θα μπούμε στο παρκέ για να κάνουμε το παιχνίδι μας, Σίγουρα ωστόσο είναι πιο αθλητική ομάδα σε σχέση με την Εφές και καλύτερη στην άμυνα. Θα είναι πιο δύσκολο ματς αυτό. Στο Μονακό κερδίσαμε με σουτ στο τέλος αλλά πρόκειται για ένα από τα φαβορί για την πρόκριση στο Final Four. Θα είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε».

Όσον αφορά τον Ιωάννη Παπαπέτρου, είπε: «Όλοι είναι κουρασμένοι, έχουμε ξοδέψει ενέργεια, αλλά το ίδιο ισχύει και για τη Μονακό. Μάλιστα έπαιξαν χθες και ταξίδεψαν σήμερα στην Αθήνα. Δεν έχουμε κάποια ειδική κατάσταση ενώ μετά από αυτό το ματς θα ενσωματωθεί και ο Παπαπέτρου με την ομάδα».

Για το ενδεχόμενο μεταγραφής, απάντησε: «Το σημαντικό είναι να χτίσουμε μια καλή χημεία. Και το κάνουμε. Στην ομάδα ο ένας παίζει για τον άλλο, οι παίκτες καταλαβαίνουν πολύ καλά τους ρόλους τους και αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε τίποτα για το μέλλον. Έχουμε μια καλή ομάδα, έχουμε υψηλούς στόχους και θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε το αβαντάζ έως το τέλος της κανονικής διάρκειας. Είμαστε στην 4η θέση και θα προσπαθήσουμε να μείνουμε εδώ γιατί θα είναι πολύ πολύ σημαντικό για τα play-offs.»