Σεβασμός στον Ολυμπιακό και στον Ελ Αραμπί της Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη για επιστροφές στην Ευρώπη γιατί δεν έφυγε ποτέ. Και ο Ελ Αραμπί έφτασε τα 19 γκολ σε διεθνή ματς, συνεχίζοντας να συγγράφει την τεράστια ιστορία του στο κλαμπ.

Σεβασμός στον Ολυμπιακό και στον Ελ Αραμπί της Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην Ευρώπη μετά από μία νίκη στο άδειο του γήπεδο, αλλά με εμφάνιση που γέμισε τον κόσμο του. Έχει τα δικά του ζητήματα ο Ολυμπιακός ώστε να βιάζεται να πανηγυρίζει για ιστορικές επιστροφές στην Ευρώπη από την οποία άλλωστε δεν έφυγε ποτέ. Άλλοι μπορεί να πανηγύρισαν (πρόωρα) γιατί όντως έλειψαν πολύ και θα συνεχίσουν να λείπουν. Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάξει να γίνεται καλύτερος, να διορθώνεται, να ενισχυθεί τον χειμώνα και να διατηρήσει τη νοοτροπία του σε υψηλό επίπεδο.

Δεν σκότωσε το θηρίο φυσικά, αλλά έβαλε πέντε γκολ, αν και ήταν ο μόνος που ήταν... μόνος στο σπίτι. Πίσω έβγαλε τα γνωστά ζητήματα, περισσότερο έλλειψης συγκέντρωσης, καθώς δεν είναι σοβαρό πράγμα να αποβάλλεται παίκτης του αντίπαλου και στο επόμενο λεπτό να δέχεται γκολ από κούρσα από το κέντρο που δεν μπόρεσε να σταματήσει κανείς.

Όμως αυτά είναι πράγματα που μπορούν να αλλάξουν, σε μια πορεία διαρκούς προόδου. Ο Καρβαλιάλ και οι συνεργάτες του μπορούν να το πετύχουν, έδειξε σοβαρότητα ο νέος τεχνικός διότι δεν πήγε να ακυρώσει τη δουλειά του προηγούμενου. Κι αυτό δείχνει εκτός από σοβαρότητα και σεβασμό.

Σεβασμός που ανήκει ολοκληρωτικά, μέχρι την ώρα που θα σταματήσει την αγωνιστική δράση μιας μεγάλης καριέρας γεμάτης γκολ, στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Άλλοι έκαναν περισσότερα σε αυτό το ματς, ο Ποντένσε, ο Φορτούνης, ο Ροντινέι, ο Ελ Κααμπί. Όμως ο Αραμπί είναι παίκτης που αξίζει να έχει σεβασμό και λίγο παραπάνω χρόνο συμμετοχής. Δε λέει κανείς να στηρίζεται η ομάδα σε εκείνον για την επίθεση, αλλά να βοηθήσει περισσότερο είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο.

Είναι μεγάλος (και) σε ηλικία; Ναι είναι. Αλλά ο πρώτος σκόρερ στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού έφτασε πια στα 19 γκολ και μπορεί να πάει και παραπάνω. Όσο και όποτε παίζει, γκολ θα βάζει. Κι αυτό δεν αλλάζει.

* Μερικά λεπτά έπαιξε ο Ρίτσαρντς και έδειξε αμέσως ότι θα έχει πολλά περισσότερα. Να έχει υγεία το παιδί.

* Μπορούσε ο Ολυμπιακός να φτάσει στο μεγαλύτερο σκορ στην ευρωπαϊκή ιστορία του, αλλά ο γκολκίπερ της Μπάτσκα άρχισε στο τέλος να πιάνει ό,τι είχε φάει νωρίτερα.

* Περιμένω με ανυπομονησία να διαβάσω το πρώτο από τα πολλά άρθρα ότι χωρίς Ευρώπη ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ είναι πλέον πιο κοντά στο πρωτάθλημα, γιατί δεν θα έχουν σερί αγώνες με το νέο έτος.

* Για αντίπαλο θα ήθελα τη Λουντογκόρετς. Για εκείνο τον αποκλεισμό στα πέναλτι.

* Μακάρι να φτάσει ελληνική ομάδα στον τελικό του Conference League στην «Αγιά Σοφιά».