Ολυμπιακός: Η αντίδραση των παικτών, το άδειο γήπεδο και ο Καρβαλιάλ

Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε πάρτι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι όπως αυτό με την Μπάτσκα Τόπολα και ο Κάρλος Καρβαλιάλ έκανε νικηφόρο ντεμπούτο στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Ολυμπιακός: Η αντίδραση των παικτών, το άδειο γήπεδο και ο Καρβαλιάλ

Το πιο εύκολο είναι να πούμε ότι ο αντίπαλος ήταν χαμηλότερης δυναμικότητας. Και είναι μία πραγματικότητα, αν και η συμπαθέστατη Μπάτσκα Τόπολα έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Αν όμως φέρουμε στο μυαλό μας τι συνέβη στο πανέμορφο γήπεδο της τότε εύκολα θα καταλάβουμε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο στο ποδόσφαιρο.

Και οι Σέρβοι φρόντισαν να μας το δείξουν και στο Φάληρο όταν ο Ολυμπιακός χαλάρωσε και είδε την εστία του να παραβιάζεται δύο φορές και μάλιστα με τρόπο εκνευριστικό. Ειδικά το δεύτερο γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός είναι αδικαιολόγητο, αλλά γρήγορα συνήλθαν και ήρθαν στα γνωστά τους στάνταρ.

Θα ήταν επίσης υπερβολικό να πούμε ότι ο Κάρλος Καρβαλιάλ άλλαξε την ομάδα. Σίγουρα βοήθησε σε κάποια πράγματα και ειδικά από τη στιγμή που δεν έγινε η αγωνιστική το περασμένο Σαββατοκύριακο. Δεν έχει το μαγικό ραβδί και έβαλε την ομάδα στο γήπεδο έτοιμη να ρίξει πέντε γκολ στην Τόπολα.

Είναι ξεκάθαρα μία αντίδραση των ποδοσφαιριστών, αφού ούτε καν σχήμα δεν άλλαξαν. Παίκτες που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και στο ημίχρονο κατάφεραν και πέτυχαν τρία γκολ κόντρα σε μία ομάδα που δεν μπορούσε να βγει από την περιοχή της. Ίσως η συμπαθέστατη Τόπολα να ήταν και αρκετά φοβισμένη απέναντι στον πολύπειρο Ολυμπιακό, αλλά αυτό που κρατούν οι Πειραιώτες είναι την πολύ καλή και σοβαρή τους εικόνα.

Ο Ποντένσε για παράδειγμα φάνηκε να είναι επηρεασμένος προς το θετικό από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Είχε τα θέματα του με τον Μαρτίνεθ και είχε μείνει αρκετό καιρό μακριά από τον καλό του εαυτό. Ο Πορτογάλος χρειάστηκε ένα διάστημα να βρει τα πατήματα του, αλλά όταν αυτό έγινε πήρε πάνω του την ομάδα.

Και θα τολμούσαμε να γράψουμε ότι οι ποδοσφαιριστές έδειξαν απελευθερωμένοι και χωρίς άγχος και πίεση. Ίσως σε αυτό να βοήθησαν και οι άδειες εξέδρες. Μη ξεχνάμε τι συνέβη στα δύο τελευταία εκτός έδρας ματς που υπήρχε παρουσία οπαδών. Όπως και να ‘χει ο Ολυμπιακός συνεχίσει στο Conference League και καλό θα είναι όλοι αυτοί που το υποτιμούσαν τα προηγούμενα χρόνια να το δουν με σοβαρότητα γιατί το κλαμπ έχει ανάγκη μία καλή ευρωπαϊκή πορεία.