Europa League: Πρωτιές για Γουέστ Χάμ, Αταλάντα, Ρέιντζερς και Μπράιτον

Στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, προχώρησαν με νίκες Γουέστ Χαμ, Αταλάντα, Ρέιντζερς και Μπράιτον.

Europa League: Πρωτιές για Γουέστ Χάμ, Αταλάντα, Ρέιντζερς και Μπράιτον

Στον πρώτο όμιλο του Europa League που μετέχει ο Ολυμπιακός (νίκησε την Μπάτσκα Τόπαλα με 5-2) η Γουέστ Χαμ επιβλήθηκε της Φράιμπουργκ με 2-0, τερμάτισε στην πρώτη θέση με 15 πόντους και σφράγισε το εισιτήριο για τους «16» του Europa League. Τα γκολ σημείωσαν οι Κοντούς (14’) και Άλβαρες (42’).

Στον τρίτο όμιλο, ο Άρης Λεμεσού γνώρισε εντός έδρας ήττα από τη Σπάρτα Πράγας με 3-1 και έβαλε τέλος στο Ευρωπαϊκό ταξίδι του. Η ομάδα της Τσεχίας ουσιαστικά καθάρισε το ματς στο πρώτο μέρος αφού στο διάστημα αυτό πέτυχε και τα τρία τέρματά της. Στο 4’ ο Κούχτα άνοιξε το σκορ, ενώ στο 17’ και στο 45’ ο Βιρμάνσβετις ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0. Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε στο 84’ ο Μπένγκτσον. Στο άλλο ματς η Ρέιτζερς νίκησε στην έδρα της Μπέτις με 3-2 και τερμάτισε στην πρώτη θέση.

Στον δεύτερο όμιλο, πρώτη το νήμα του τερματισμού έκοψε η Μπράιτον που λύγισε στο τέλος την αντίσταση της Μαρσέιγ με 1-0, ενώ οι Μασσαλοί έμειναν στη δεύτερη θέση. Εδώ ο Άγιαξ κέρδισε την ΑΕΚ με 3-1 και κατέλαβε την τρίτη θέση, με τελευταία την «Ένωση».

Τέλος στο τέταρτο γκρουπ πρώτη κατετάγη η Αταλάντα που κέρδισε τη Ρακόφ, εκτός έδρας, με 4-0, ενώ στο άλλο ματς του ομίλου, η Σπόρτινγκ ξεπέρασε το εμπόδιο της Στούρμ Γκρατς με 3-0 και τερμάτισε δεύτερη.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Γουέστ Χαμ - Φράιμπουργκ 2-0, Ολυμπιακός - Μπάτσκα Τόπολα 5-2

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Άγιαξ - ΑΕΚ 3-1, Μπράιτον - Μαρσέιγ 1-0

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπέτις - Ρέιντζερς 2-3, Άρης Λεμεσού - Σπάρτα Πράγας 1-3

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Στουρμ Γκρατς 3-0, Ράκοβ - Αταλάντα 0-4