Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα 1-2: Αποχαιρέτησαν την Ευρώπη οι «πράσινοι»

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιεστικός αλλά γνώρισε την ήττα από την Μακάμπι Χάιφα με 2-1 και αποχαιρέτησε την Ευρώπη

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα 1-2: Αποχαιρέτησαν την Ευρώπη οι «πράσινοι»

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε την Ευρώπη μετά την εντός έδρας ήττα που γνώρισε από την Μακάμπι Χάιφα με 2-1. Οι «πράσινοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη την διάρκεια του αγώνα, πίεσαν ασφυκτικά τους Ισραηλινούς, αλλά στάθηκαν άτυχοι στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη πλευρά η Μακάμπι εκμεταλλεύτηκε τις λιγοστές ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και πέτυχε μία σπουδαία νίκη και τερμάτισε στην τρίτη θέση όπου θα δώσει αγώνα μπαράζ με ομάδα που θα καταταγεί δεύτερη σε όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ.

Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός πίεσε τους Ισραηλινούς, αλλά η Μάκαμπι Χάιφα ήταν πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, αλλά και να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν. Οι Ισραηλινοί στο 20’ και στην πρώτη τους οργανωμένη επίθεση έκαναν το 0-1. Ο Κορνούτ έκανε σέντρα από τα αριστερά, ο Λοντίγκιν έκανε λανθασμένη έξοδο και ο Νταβίντ με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Έξι λεπτά αργότερα, η Μακάμπι πέτυχε γκολ με τον Πιερό, αλλά υπήρξε υπόδειξη για φάουλ πάνω στο Σένκεφελντ. Μάλιστα με την χρήση του VAR ακυρώθηκε το τέρμα.

Ο Παναθηναϊκός στο 30’ έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Βαγιανίδης έκανε σέντρα από αριστερά, ο Ιωαννίδης έκανε τακουνάκι που έδιωξε ο Κέουφ και στη συνέχεια ο Αϊτόρ προσπάθησε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο τερματοφύλακας της Μακάμπι έδιωξε σωτήρια την μπάλα.

Στην επανάληψηο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι και έκλεισε στα καρέ της την Μακάμπι. Στο 47’ σουτ του Παλάσιος έφυγε άουτ. Στο 52' από κόνρνερ του Αϊτόρ, ο Γεντβάι έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, φάουλ του Αϊτόρ απέκρουσε σε κόρνερ ο Κέουφ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό χάθηκε στο 64’. Ο Κεούφ έκανε λάθος έξοδο, στην συνέχεια όμως διόρθωσε το λάθος με τρομερή επέμβαση στην κεφαλιά του Ιωαννίδη. Στο 70’ σουτ του Μαντσίνι απέκρουσε ο Κεούφ. Στο 74’ στην πρώτη της επίθεση στο δεύτερο μέρος, η Μακάμπι ζευγάρωσε τα τέρματά της με τον Τσέρι. Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 2-1 στο 89’. Ο Μπερνάρντ εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πέρασε και βρήκε ουσιαστικά στο πρόσωπο του Ιωαννίδη και κατέληξε στα δίχτυα για μα διαμορφωθεί έτσι το τελικό 1-2.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης»

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ 1-2

Διαιτητής: Γκεόργκι Καμπάκοφ (Βουλγαρία)

Γκολ: 89’ Ιωαννίδης-20’ Νταβίντ, 74’ Τσέρι

Κίτρινες: Κορνούτ (36’), Σούντγκρεν (45’), Πιερό (46’), Χαγκάγκ (59’)

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (88’ Σπόραρ), Σένκεφελντ, Γιεντβάι, Χουάνκαρ (81’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Βιλένα (59’ Τσέριν), Μπερνάρ, Αϊτόρ, Παλάσιος (69’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ (Ντέγκο): Κέουφ, Σούντγκρεν (46’ Φέινγκολντ), Γκέρσον, Σεκ, Κορνούτ (80’ Ποντγκορεάνου), Τσέρι (80’ Χαλαϊλί), Σόου, Μοχάμεντ (32’ Ζαμπέρ), Χαγκάγκ, Πιερό, Νταβίντ (66’ Ρεφαέλοφ).