Βιγιαρεάλ - Μακάμπι Χάιφα 0-0: Άντεξαν οι Ισραηλινοί και ετοιμάζονται για ΠΑΟ

Η Βιγιαρεάλ παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στη Μακάμπι Χάιφα και ο Παναθηναϊκός που με νίκη ή ισοπαλία στη Λεωφόρο (14/12) απέναντι στους Ισραηλινούς συνεχίζει στο Conference League προετοιμάζεται για τελικό. 

Βιγιαρεάλ - Μακάμπι Χάιφα 0-0: Άντεξαν οι Ισραηλινοί και ετοιμάζονται για ΠΑΟ

Η Βιγιαρεάλ δεν μπόρεσε να νικήσει στο Θεράμικα τη Μακάμπι Χάιφα (0-0) στο εξ αναβολής ματς του 6ου ομίλου στο Europa League όπου συμμετέχει ο Παναθηναϊκός.

Με αυτό το αποτέλεσμα η ισραηλινή ομάδα έφτασε στους δύο βαθμούς και στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής στη Λεωφόρο (14/12) ο Παναθηναϊκός με νίκη ή ισοπαλία θα συνεχίσει στα νοκ άουτ του Conference League ενώ εάν ηττηθεί θα αποκλειστεί από την Ευρώπη. Σενάριο που ουσιαστικά θα συνέβαινε ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο ματς της Ισπανίας, στο οποίο η Βιγιαρεάλ είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ και τώρα θα πρέπει να νικήσει τη Ρεν στην τελευταία αγωνιστική ώστε να τερματίσει πρώτη στον όμιλο.

Η Βιγιαρεάλ προσπάθησε στο πρώτο μέρος να βρει ένα γρήγορο τέρμα, ζήτησε πέναλτι στο 31' για μαρκάρισμα τον Μπαένα αλλά μέσω VAR διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε κάτι, ενώ έχασε παίκτες της με τραυματισμούς και επηρεάστηκε. Η πίεση συνεχίστηκε έως το τέλος, αλλά η άμυνα της Μακάμπι μπόρεσε να αντισταθεί και να πάρει την ισοπαλία περισσότερο ως ψυχολογικό κίνητρο για το ματς με τον Παναθηναϊκό. Πήγε μάλιστα σε μια δυο περιπτώσεις στο τέλος, όπως στο 90' με τον Φέινγκολντ να κλέψει το τρίποντο.

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Ρεν 12

2. Βιγιαρεάλ 10

3. Παναθηναϊκός 4

4. Μακάμπι Χάιφα 2

Τελευταία αγωνιστική (14/12 - 19:45)

Παναθηναϊκός - Μακάμπι Χάιφα

Ρεν - Βιγιαρεάλ

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρέινα, Φόιθ (57' Πεντράθα), Γκάμπια, Κουένκα, Αλτιμίρα, Τριγκέρος (84' Πασκουάλ), Καπού, Κομεσάνα (57' Κοκλέν), Άκομαχ, Μπρέρετον (66' Μορένο), Μπαένα (46' λ.τ. Μοράλες).

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ: Κέουφ, Σούντγκρεν (61' Φέινγκολντ), Σίμιτς, Γκέρσον, Καντίλ, Χαζάχζ (61' Ποντγκορεάνου), Καφουμάνα (81' Ναόρ), Μουχαμάντ (43' λ.τ. Ζαμπέρ), Καλαΐλι (46' Πιερό), Νταβίντ, Ρεφαέλοφ.