Ο απόλυτος Ολυμπιακός των 27 τελικών!

Ποιά Ντουντελάνζ; Οκ, μόνο που ο Ολυμπιακός είχε 27 τελικές στην έδρα των Λουξεμβούργιων, την ώρα που η Μπέτις τους έκανε μόλις 13 στην Ισπανία! Με τέτοιες εμφανίσεις, οι «ερυθρόλευκοι» θα βάλουν γκολ, θα πάρουν προκρίσεις και τίτλους.

Ο απόλυτος Ολυμπιακός των 27 τελικών!

Θα ήταν μια τέλεια ευρωπαϊκή εμφάνιση για τον Ολυμπιακό εφόσον η καταιγιστική υπεροχή του στο γήπεδο της Ντουντελάνζ είχε αξιοποιηθεί περισσότερο στην τελική προσπάθεια. Ο Λάζαρος μπορεί να έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικός στο 44΄, όταν αστόχησε εξ΄επαφής στο άδειο τέρμα, αλλά με την ατυχία πώς να τα βάλει στις δύο φάσεις που η μπάλα πήγε στο δοκάρι και στο σουτ που το «έγλειψε»; Σίγουρα το θέμα του γκολ είναι κάτι που πρέπει να δουλευτεί κι άλλο, αλλά τις ομάδες που κάνουν ευκαιρίες να μην τις φοβάσαι. Ακόμη κι αν έχουν την ατυχία να τραυματίζονται οι δύο βασικοί σέντερ φορ τους! Τα γκολ θα έρθουν. Κι όταν αρχίσουν να μπαίνουν, μπορεί να μη... σταματούν!

Ο Ολυμπιακός δεν είναι για να στήσει πανηγύρι επειδή νίκησε την Ντουντελάνζ, αλλά η ομάδα του Λουξεμβούργου δεν είναι και για τα πανηγύρια. Οι παίκτες του Μαρτίνς την έκαναν να μοιάζει μικρομεσαία ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος (όπως ο Ολυμπιακός είχε κάνει τον ΟΦΗ να μοιάζει νέα... υπερδύναμη του ελληνικού πρωταθλήματος, λίγες μέρες νωρίτερα).

Είναι εντυπωσιακό και σπάνιο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση η φιλοξενούμενη ομάδα να έχει 27 τελικές προσπάθειες! Και μάλιστα εάν δεν έβαζε φρένο ο Ολυμπιακός μετά το γκολ του Φορτούνη που κλείδωσε τη νίκη, ο αριθμός θα ανέβαινε σε... εξωπραγματικό επίπεδο. Κάντε τον κόπο να δείτε πόσες τελικές είχαν απέναντι στην Ντουντελάνζ οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου. Αφήστε, θα σας πούμε εμείς.

Στο Ντουντελάνζ-Μίλαν 0-1, οι Ιταλοί που πίστευαν ότι θα έχουν εύκολη δουλειά, ζορίστηκαν καθώς δεν έμπαινε το γκολ και τελικά νίκησαν με τον Ιγκουαΐν και με 18 τελικές στην εστία των Λουξεμβούργιων.

Στο Μπέτις-Ντουντελάνζ 3-0, η ισπανική ομάδα έκανε συνολικά 13 προσπάθειες εντός κι εκτός εστίας! Ο Ολυμπιακός δηλαδή απόψε είχε τις υπερδιπλάσιες απ' όσες οι Ισπανοί στο γήπεδό τους απέναντι στον αδύναμο κρίκο του γκρουπ.

Είναι μεγάλα τα κέρδη για τον Ολυμπιακό από αυτό το ματς. Σε βαθμούς, σε πόντους για τη γενική βαθμολογία της ομάδας στην ΟΥΕΦΑ, σε αυτοπεποίθηση, σε ψυχολογία, σε ηρεμία.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να κατάλαβε και οφείλει να το κάνει, πως σε ΚΑΘΕ ματς μπορεί να είναι τόσο καταιγιστικός όσο σε αυτό στο Λουξεμβούργο. Στην πλειονότητα των αγώνων του στο ελληνικό πρωτάθλημα, σίγουρα. Και να μην επαναλάβει ΠΟΤΕ την ανετοιμότητα του πρώτου ημιχρόνου με τον ΟΦΗ.

Παίζοντας με τέτοια διάθεση, αυτή η πολύ ποιοτική ομάδα θα βρει τον τρόπο να διεκδικήσει με σοβαρές αξιώσεις την πρόκριση (από την Μίλαν, όπως όλα δείχνουν, αν και ακόμη είναι νωρίς για σενάρια) στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Το σίγουρο είναι ότι θα βρει τον τρόπο να καλύψει τις διαφορές που έχουν διαμορφωθεί στη Σούπερ Λίγκα, οι οποίες με βάση τη δυναμικότητα του Ολυμπιακού σε σχέση με αυτή των άλλων διεκδικητών είναι αυτή τη στιγμή απολύτως ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ.