Πως προκρίνεται ο Ολυμπιακός στους «32» του Europa League

Το σενάριο που δίνει στους Πειραιώτες το εισιτήριο στην επόμενη φάση του Europa League και το «Γ. Καραϊσκάκης» θα αποδειχτεί καθοριστικό.

Πως προκρίνεται ο Ολυμπιακός στους «32» του Europa League

Με το 0-2 στο Λουξεμβούργο ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός στον όμιλο του Europa League και έχει πλέον πολλές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Την ίδια ώρα που οι Πειραιώτες νικούσαν τη Ντουντελάνζ η Μπέτις περνούσε νικηφόρα από το Μιλάνο επικρατώντας με 1-2 της Μίλαν. Αυτή τη στιγμή η βαθμολογία του ομίλου έχει τη Μπέτις με επτά βαθμούς, τη Μίλαν με έξι, τον Ολυμπιακό με τέσσερις και τη Ντουντελάνζ με μηδέν.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κυνηγούν τους «ροσονέρι» και με αυτούς να παίξουν την πρόκριση. Στις 8 Νοεμβρίου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ντουντελάνζ και με νίκη θα πάει στους επτά βαθμούς, ενώ την ίδια ώρα η Μπέτις θα φιλοξενεί τη Μίλαν. Οπωσδήποτε εκεί θέλει νίκη των Ισπανών για να μείνει η Μίλαν στους έξι και εκεί να ανέβουν στους δέκα.

Αν γίνει αυτό θα πάμε στην 5η αγωνιστική με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στη Σεβίλλη και τη Μίλαν να υποδέχεται τη Ντουντελάνζ. Θεωρητικά οι «ερυθρόλευκοι» χάνουν από τη Μπέτις και οι «ροσονέρι» νικούν τη Ντουνελάνζ. Μετά την 5η αγωνιστική η βαθμολογία θα είναι με τη Μπέτις στους 13, τη Μίλαν στους 9, τον Ολυμπιακό στους 7.

Αυτό σημαίνει ότι τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Η Μπέτις θα έχει καπαρώσει την πρωτιά, αλλά η δεύτερη θέση θα είναι ανοιχτή. Στις 13 Δεκεμβρίου ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Μίλαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» και θα βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω της. Μπροστά στον κόσμο του θα ψάχνει μία απλή νίκη, έστω και με… μισό μηδέν για να πάρει την πρόκριση να πάει στους δέκα βαθμούς, να περάσει στους «32» του Europa League και να αφήσει εκτός τη Μίλαν.

Ο Ολυμπιακός έχει πολλές ελπίδες, όμως το κλειδί για την πρόκριση είναι η 4η αγωνιστική. Εκεί χρειάζεται νίκη δική του επί της Ντουντελάνζ και νίκη της Μπέτις επί της Μίλαν.

Σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα θα περιπλέξουν γιατί ο Ολυμπιακός θα αναγκαστεί να πάει να ψάξει βαθμούς στη Σεβίλλη και στη δύσκολη έδρα της Μπέτις. Το ιδανικότερο για τον Ολυμπιακό θα είναι άλλη μία νίκη της Μπέτις επί της Μίλαν για να κυνηγάει τους «ροσονέρι». Αυτό το «διπλό» των Ισπανών θα αποδειχτεί καλό αν «ζευγαρώσουν» τις νίκες τους επί της Μίλαν.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 3Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ντουντελάνζ - Ολυμπιακός 0-2 (66' Τοροσίδης, 81' αυτ. Γιορντάνοφ)

Μίλαν - Μπέτις 1-2 (83' Κουτρόνε / 30' Σανάμπρια, 55' Λο Τσέλσο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπέτις 7 (5-1)

2. Μίλαν 6 (4-4)

3. Ολυμπιακός 4 (3-3)

4. Ντουντελάνζ 0 (0-5)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ολυμπιακός - Ντουντελάνζ (8/11, 22:00)

Μπέτις - Μίλαν (8/11, 22:00)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Μπέτις - Ολυμπιακός (29/11, 19:55)

Μίλαν - Ντουντελάνζ (29/11, 19:55)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ολυμπιακός - Μίλαν (13/12, 22:00)

Ντουντελάνζ - Μπέτις (13/12, 22:00)