Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού: Ο κορυφαίος Φορτούνης και η γκαντεμιά του Λάζαρου

Δεν μπορεί να βρει κανείς ποδοσφαιριστή που να υστέρησε στο 2-0 επί της Ντουντελάνζ, αλλά ο Φορτούνης έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο.

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού: Ο κορυφαίος Φορτούνης και η γκαντεμιά του Λάζαρου

Έβγαλαν αντίδραση οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και έδειξαν μέσα στο γήπεδο πως όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα τους πείσμωσαν με αποτέλεσμα να αρπάξουν από το λαιμό τη Ντουντελάνζ. Ας δούμε αναλυτικά τι έκανε ο καθένας στο ματς με την ομάδα του Λουξεμβούργου.

ΣΑ:

Ήσυχο βράδυ πέρασε στο Λουξεμβούργο ο Πορτογάλος πορτιέρε. Ένα-δύο σουτ έγιναν προς την εστία και σε μία περίπτωση χρειάστηκε να επέμβει. Ήταν σωστή η αντίδραση του σε μία στιγμή που πήγε να δημιουργηθεί επικίνδυνη κατάσταση, αλλά βγήκε σωστά με τα πόδια και καθάρισε.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ:

Έβαλε το γκολ με το οποίο έσπασε τη γκίνια και ο Ολυμπιακός πήρε το «διπλό», αλλά σε γενικές γραμμές έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι μέχρι το 68’ όταν και αντικαταστάθηκε. Αμυντικά δεν είχε καθόλου δουλειά και στο επιθετικό κομμάτι βοήθησε πάρα πολύ. Είχε τη σέντρα στο 13’ για τον Ναουέλ και στο 54’ για τον Φορτούνη.

ΣΙΣΕ:

Δεν είχε δουλειά η άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Σενεγαλέζος στο πρώτο ημίχρονο είχε 1-2 στιγμές που δεν είχε καλή αυτοσυγκέντρωση, αλλά το μάζεψε λόγω της ταχύτητας του.

ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ:

Ένα από τα πιο ήρεμα βράδια της καριέρας του πέρασε ο Σέρβος αμυντικός. Ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε πίεση από τη Ντουντελάνζ με τον «Βούκο» να μην έχει σοβαρές δυσκολίες.

ΚΟΥΤΡΗΣ:

Όπως και ο Τοροσίδης έτσι και ο Κούτρης στην άμυνα δεν είχε θέματα. Ο Έλληνας μπακ περισσότερο χρειάστηκε να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι. Είχε κάποιες κακές στιγμές, όμως, όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοση του. Ο Κούτρης είχε ευκαιρία να σκοράρει, ενώ είχε και την πάσα στο δεύτερο δοκάρι του Λάζαρου.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ:

Επανήλθε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού μετά από τρία παιχνίδια και αν μη τι άλλο η εικόνα του ήταν πολύ καλή. Έκανε καλά τη δουλειά του στη μεσαία γραμμή, είχε και 1-2 σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η παρουσία του ήταν θετική.

ΚΑΜΑΡΑ:

Βασικός και στο Λουξεμβούργο ο Αφρικανός χαφ, ο οποίος και πάλι ήταν πολύ καλός. Γέμισε τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, ήταν παντού, έτρεξε πολλά χιλιόμετρα και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του.

ΝΑΟΥΕΛ:

Σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Μίλαν ο Ναουέλ ήταν πολύ καλύτερος κόντρα στη Ντουντελάνζ. Ο Ισπανός είχε μεγάλη ευκαιρία στο 13’ να ανοίξει το σκορ, ενώ ήταν πολύ δραστήριος στην επίθεση. Κουράστηκε και σωστά αντικαταστάθηκε στο 78’ από τον Νάτχο.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ:

Ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Ο Θεσσαλός χαφ έπαιξε ως πραγματικός αρχηγός από το πρώτο λεπτό. Έδειχνε πως ήθελε να πάρει πάνω του την ομάδα, έχει την ασίστ στο γκολ του Τοροσίδη, σκόραρε στο 81’ και καθάρισε το ματς και έχει φτιάξει κι άλλες πολλές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του και τον εαυτό του.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ:

Δραστήριος και πολύ θετικός ο Πορτογάλος. Ο Ποντένσε ήταν και αυτός από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στο παιχνίδι με τη Ντουντελάνζ. Από τα δικά του πόδια, άλλωστε ξεκίνησε και το 0-2 του Ολυμπιακού.

ΓΚΕΡΕΡΟ:

Σε μία διεκδίκηση της μπάλας ο Ισπανός βρέθηκε στο έδαφος και τελικά δεν κατάφερε να συνεχίσει το παιχνίδι. Μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε προλάβει να κάνει κάτι, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να μην είναι σοβαρός ο τραυματισμός του.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:

Δεν τον θέλει τον Λάζαρο. Μπήκε στο 18’ σε θέση φορ στη θέση του Γκερέρο. Είχε δύο δοκάρια και ένα σωρό χαμένες ευκαιρίες. Όλα του τα τελειώματα ήταν πολύ καλά με τον διεθνή εξτρέμ να κάνει ένα γεμάτο παιχνίδι, αλλά του έλειψε μόνο το γκολ.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ:

Μπήκε στο ματς στο 68’ αντί Τοροσίδη και αυτός δεν είχε θέματα στο ανασταλτικό κομμάτι. Ο Νορβηγός μπακ του Ολυμπιακού είχε σταθερή παρουσία με αρκετά ανεβάσματα.

ΝΑΤΧΟ:

Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 78’ αντί του κουρασμένου Ναουέλ και με το σκορ στο 0-1. Και αυτός είχε καλές επαφές με τη μπάλα αν και δεν πρόλαβε να κάνει πολλά πράγματα.