Να απαντήσει με πράξεις ο Ολυμπιακός

Η συνέχεια της σεζόν για τον Ολυμπιακό είναι μεγάλη. Πρέπει άπαντες να απαντήσουν με πράξεις. Μαζεμένες. Όπως ο κόσμος που ακολουθεί την ομάδα παντού και τα γκολ που αυτή δέχεται. 

Να απαντήσει με πράξεις ο Ολυμπιακός

Με όλο το σεβασμό στις γέφυρες που χτίζονται και στις ομάδες που χρειάζονται υπομονή όταν είναι νέες και δημιουργούνται περίπου από την αρχή, ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει έτσι. Άδικο ή όχι, με φταίχτες όλους περισσότερο ή λιγότερο, δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να πάει κόντρα στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Καλώς ή κακώς για να συνέλθει ένα κλαμπ τέτοιου μεγέθους από βαριά σκορ σε βάρος της, κάτι πρέπει να αλλάξει. Όλοι ξέρουμε τι.

Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Ο Ολυμπιακός πρέπει να απαντήσει με μαζεμένες πράξεις. Όπως μαζεύεται σε κάθε ματς και τον στηρίζει ο κόσμος. Κι όπως δέχεται μαζεμένα γκολ σε πολύ δύσκολα ματς (τα δύο με Φράιμπουργκ, το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ) ή σε πιο εύκολα (όπως αυτό στη Σερβία).

Χρόνος δεν υπάρχει κι ας μην είναι πολύς αυτός που έχει περάσει. Μπροστά είναι τα ματς στο πρωτάθλημα που σε τέτοιο κλίμα θα γίνουν πιο δύσκολα απ΄όσο είναι. Μπροστά είναι ο αγώνας με την Μπάτσκα Τόπολα και θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι εάν ο Ολυμπιακός παίξει όπως στη Γερμανία. Θα είναι, ακόμα κι αν παίξει καλύτερα από την Γερμανία.

Τα δύο γρήγορα γκολ της Φράιμπουργκ ήταν ένα θέμα. Ο κανονικός Ολυμπιακός βγάζει αντίδραση και το παλεύει για να επιστρέψει. Ο Ολυμπιακός της Πέμπτης (30/11) δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον αντίπαλο. Δεν είχε ούτε ψυχολογία, ούτε δυνάμεις, ούτε νοοτροπία, ούτε το παραμικρό.

Η δουλειά δεν έχει γίνει καλά. Είναι δεδομένο. Πολλά έχουν γίνει λάθος. Τώρα η δουλειά υπό την πίεση της δημιουργίας μιας νέας καλής ομάδας ταυτόχρονα με τα αποτελέσματα, μπορεί να γίνει με άλλα πρόσωπα. Πρέπει να γίνει. Κι αυτή η ταυτόχρονη βελτίωση μαζί με αποτελέσματα, η γέφυρα που χτίζεται και πρέπει να έρχονται και νίκες, θα συνεχιστεί. Πρέπει να συνεχιστεί. Αλλά πλέον δεν είναι τόσο υπόθεση προπονητή και παικτών.

Περισσότερα μόλις ξεπεραστεί το σοκ. Πιο πολύ κι από το 5-0, σοκ ήταν ο τρόπος που έφταναν στην περιοχή οι Γερμανοί, ο τρόπος που έκαναν συνδυασμούς σαν να είχαν προπόνηση με κώνους, ο τρόπος που ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να παίξει. Τακτικά ή ποιοτικά. Δεν ήταν αυτό ομάδα που χτίζεται σαν γέφυρα, ήταν γέφυρα που έχει καταρρεύσει.

Η λύση δεν είναι οι νίκες. Τις νίκες θα τις κάνει ο Ολυμπιακός, θα είναι και σερί πιθανώς. Το θέμα είναι ότι αυτές οι νίκες δεν πρέπει να φτιασιδώνουν καταστάσεις. Και να δημιουργούν χαλάρωση. Γιατί στο επόμενο δύσκολο παιχνίδι, η χαλάρωση θα πληρωθεί ξανά. Βαριά κι ασήκωτα, όπως στο Φράιμπουργκ.